Simulantenbande #1: Hajlajty

Taktických obratů bylo mnohem víc, nicméně jsem vybral hlavně ty, které se nestaly. Z vítězné partie jsem nevybral diagram žádný - to se prostě nedá vyprávět, to si musíte přehrát.

 

Epiktetos91 – TheRigos, BNT.

Bílý na tahu vyhraje. Řešení se zobrazí při najetí sem.

 

TheRigos – Mortn, BNT.

Bílý na tahu vyhraje. Řešení se zobrazí při najetí sem.

 

TheRigos – Mortn, ČNT.

Předchozí obrat ale zůstal za kulisami, a tak dostal tajemný pan Mortn šanci zavěsit. Smečování ale nikdy nebyla jeho silná stránka, a tak i on promáchl (jak už se při smeči stává). Černý na tahu vyhraje. Řešení se zobrazí při najetí sem.

 

Chybny_Zdenek – TheRigos, BNT.

Bílý na tahu vyhraje. Řešení se zobrazí při najetí sem.

 

Chybny_Zdenek – TheRigos, BNT.

Tajemný pan Chybny_Zdenek nevyužil šanci k výhře, ale později dostal ještě jednu. Ke své smůle ale nedokázal zmatit soupeře včas, a ačkoliv jsou hranice zavřené, navštívil populární prázdninovou destinaci Flagistán... Co nestihl? Bílý na tahu vyhraje. Řešení se zobrazí při najetí sem.

 

urbis – TheRigos, ČNT.

Marná sláva, hrát příliš pomalu, to je jako nevidět vidličky na věže nebo nastavit střelce. Ani tajemnému panu urbisovi nestačilo 40 minut na partii, a ačkoliv v pozici na diagramu mu hlásí počítač výhodu +13 (to je v přepočtu na materiál 13 pěšců, což je samozřejmě nemožné), pohled na jeho hodiny už napovídal, že se blíží smutný konec. World leading 1...f5 player tak opět využil hlavní přednosti tohoto gambitového zahájení - lepšího času.

Vít Moravec

 

ŠK Český Brod