All Stars Team

roky: 2016 2017 2018 2019 2020 2022 2023

 

All stars team 2022/23

Sedmý ročník udílení klubových ocenění, tentokrát za sezonu 2022/23, přinesl radost, smutek, emoce, krev, pot a skluzy.

Ve vídeňském Prátru kultury a oddechu proběhlo slavnostní udílení výročních cen postupové sezony, která se obešla bez postupu. Večerem provázela legenda sudetoněmecké televizní tvorby Hajo Gies alias komisař Schimanski, jenž trefnými popkulturními narážkami (vrcholné číslo s houskou se salámem!) bavil a zároveň nenudil. Anšlus za celou slávou udělalo vystoupení britské zpěvačky Dido, která kouzelnou fonetikou svého pseudonymu taktně naznačila, že je čas jít domů.

Obrovské překvapení přinesla kategorie Nejlepší jezdec. Po šesti triumfech v řadě poprvé sesadil Miroslava Urbana z trůnu Miroslav Krejčík, byť to bylo velmi těsné. Výsledky jsou ale zatím neoficiální – čerstvý vítěz byl nařčen, že najížděl klíčové kilometry na kruháku u Týnce nad Sázavou, a případ byl postoupen Mezinárodní sportovní arbitráži v petrohradské Ermitáži.

Sošku pro nejužitečnějšího hráče i nejlepšího střelce obhájil Vít Moravec jsem obhájil. Nejlepším kanonýrem jsem se stal potřetí v řadě, tentokrát se ale prvenství v obou kategoriích dělilo. Teprve potřetí v kariéře odehrál Čenda plný počet partií a zaslouženě si po pěti letech půstu sáhl na cenný kov. Sedm výher v sezoně připsal kromě VM7 i Martin Horák a získal premiérovou trofej Maurice Richarda.

Nejvíce čistých kont zapsal Miroslav Krejčík a cenu pro nejlepšího tzv. 9. hráče získal už pojedenadvacáté (naprosto úchvatné!) Ondřej Šedivý. V historických tabulkách tak vyrovnal dalšího legendárního náhradníka Zoltána Ribliho. A co víc, „Inspektor“ zcela nečekaně ovládl i statistiku +/-.

V sestavě All Stars máme dva nováčky a jednu novinku. Podkošovému prostoru vládne jediný stoprocentní plejer Ríša „Ivan“ Mládek a poprvé mezi elitou se ocitl i stříbrný Vojta „The Dude“ Dudek. Mezi kluky z plakátu nechybí ani náš franchise player Martin Horák alias „Chlapec, který zůstal v pyžamu“ (pátá účast). Pošesté je v zahajovací sestavě „vé em sedmička“, která drží rekord společně s Čendou „Čalamádou“ Čermákem. Enfant terrible českobrodského šachu se kuriózně podělil o pátý flek v sestavě s Předsedou „Zdeňkem“ Chybným (čtvrtá účast). Oba borci odehráli vynikající ročník a ve výsledku je dělilo jediné procento. Podobné schizma nepamatujeme, a nikoliv proto, že nám paměť neslouží.

Nejužitečnější hráč: Čenda Čermák, Vít Moravec (užiti 11krát)

Nejlepší střelec: Martin Horák, Vít Moravec (7)

Nejlepší jezdec: Miroslav Krejčík (přes 500 km)

Nejvíce čistých kont: Miroslav Krejčík (6)

Nejlepší tzv. 9. hráč: Ondřej Šedivý

 

Statistika +/-

+4 Šedivý

+3 Čermák, Chybný, Fiala, Krejčík, Moravec

+2 Dudek, Horák

+1 Koudelka

0 Mládek, Pecka

-1 Urban

Vít Moravec

 

All stars team 2021/22

Slavností večer u příležitosti ukončení slavné postupové sezony je za námi. Dvouhodinovou oslavou života a humoru v Divadle Radka Brzobohatého nás jako Ariadnina nit provázel pohotový, byť někdy snad přespříliš rozvláčný Miroslav Donudil. Hudební produkci tentokrát obstarala legendární skupina Brontosauři v čele s frontmanem Miroslavem Saurem, jejichž cover verze populárního hitu Na plameni ámen vyvolala mezi přítomnými kališníky jedinou větší kontroverzi jinak pohodového večera.

Největší překvapení se letos odehrála v kategoriích pro nejužitečnějšího hráče a nejlepšího jezdce. MVP se při stoprocentní účasti stal poprvé Vít Moravec, jenž obhájil i trofej Maurice Richarda pro nejlepšího střelce. S dvěma soškami a rekordní bilancí +9 se tak stal králem večera a jedním z nejlepších šachistů všech dob (včetně hokejistů). Nejlepším jezdcem opět byl díky silnému závěru Miroslav Urban, tentokrát se ale zlatá soška musela dělit, nečekaně hodně totiž brázdil místní komunikace i Martin Horák.

Nejvíce čistých kont zapsal Ivan Koudelka a cenu pro nejlepšího tzv. 9. hráče získal už podvacáté (neuvěřitelné!) Ondřej „Inspektor“ Šedivý. V historických tabulkách tak vyrovnal dalšího legendárního náhradníka Borislava Ivkova. Je opravdu obdivuhodné, jak Ondra rok co rok dokáže opakovaně dominovat v této oceňované kategorii.

Sestavě All Stars vévodí v podkošovém prostoru stoprocentní Martin Horák von Úvaly u Prahy, jenž si suverénním výkonem zajistil čtvrté umístění mezi elitou v kariéře. Popáté se dostala do zahajovací pětky „vé em sedmička“ a dorovnala dosavadního rekordmana Čendu „Černokněžníka“ Čermáka, jenž poprvé v historii na palubovce chybí!

Co do procentuální úspěšnosti jsme měli čtyři nejlepší hráče v celé soutěži, účast v All Stars tak letos visela vysoko. Premiérově se stal klukem z plakátu Honza „Švestková“ Pecka, podruhé jeho jmenovec Honza „Tralalá“ Fiala. Oba borci dokázali podržet v klíčových zápasech z hlediska postavení v tabulce nebo personální krize v týmu. A aby to bylo hezky odstupňované, třetí nominaci si vysloužila jistota zadních řad Zdeněk „Inženýr“ Chybný. Takových inženýrů se rozhodně kýbl netento nedá, jak říkával Láďa Fabián. Věřme jen, že na fotce (alespoň na jedné) je to skutečně náš předseda, jistý si nejsem.

Nejužitečnější hráč: Vít Moravec (užit 10krát)

Nejlepší střelec: Vít Moravec (8)

Nejlepší jezdec: Miroslav Urban, Martin Horák (přes 200 km)

Nejvíce čistých kont: Ivan Koudelka (4)

Nejlepší tzv. 9. hráč: Ondřej Šedivý

Statistika +/-
+9 Moravec
+8 Čermák, Koudelka, Šedivý
+7 Fiala, Krejčík
+6 Urban, Chybný
+5 Horák
+4 Pecka
+2 Hrdina
+1 Eisner, Čihák

Vít Moravec

 

All stars team 2019/20

Asi mě zaskočilo předčasné ukončení sezony a následné ukončení sezony, která ani nezačala. Prachsprostě jsem zapomněl zveřejnit výsledky ankety All Stars za sezony 2019/20. Vyhlášení normálně proběhlo, jen jste o tom nevěděli. Celá akce byla tentokrát online, ale nikdo se jí nezúčastnil – moderátor večera JÁ jsem tak mohl předat cenu MNĚ (SOBĚ… JÁ!), Anish bych k tomu kohokoliv potřeboval (vás). Ale ocenění náleží i dalším hráčům.

Sezona se tedy nedohrála a stihli jsme jen devět zápasů. Tři cenné sošky si znovu odnesl Miroslav Urban, který se opět neštítil dojít si i pro ocenění za nejvíce čistých kont – trofej je trofej.

Neuvěřitelné devatenácté vítězství zaznamenal v kategorii pro nejlepšího tzv. 9. hráče Ondřej Šedivý. „Řezník z Želivského street“ je skutečně už teď legendou, a pokud v nastoleném tempu vydrží a zůstane naživu, můžeme se v jeho podání dočkat klidně útoku na magických 64 triumfů. Už teď v historickém pořadí předběhl dalšího velikána světového šachu Gideona Stahlberga.

Skóre 7,5/8 letos pasuje do podkošového prostoru mě (škoda remízy na závěr), navíc jsem získal svou první (!) trofej v životě za nejlepšího střelce. Mířil jsem vysoko, chtěl jsem hrát ME a dostat se na Světový pohár a rok zakončit jako IM. Ale pak přišel Pan Demie a zbytek už známe.

V nejlepší sestavě roku nechybí ani Martin Horák, který má jako jediný pozitivní bilanci +/-. Popáté je v nominaci Čenda „Chumbawamba“ Čermák, potřetí Ondra. U páté pozice byl dlouho otazník, ale jury se nakonec přiklonila k Miroslavu Vomáčkovi, který svou talovskou výhrou proti silnému soupeři zařídil remízu v úvodním vyhecovaném utkání v Kolíně. To byl pro naše tvrdé fanouškovské jádro Brodies určitě jeden z nejsilnějších momentů v sezoně.

Nejužitečnější hráči: Zdeněk Chybný, Miroslav Urban (užiti 9krát)

Nejlepší střelec: Vít Moravec (7)

Nejlepší jezdec: Miroslav Urban (přes 300 km)

Nejvíce čistých kont: Miroslav Urban (4)

Nejlepší tzv. 9. hráč: Ondřej Šedivý

Statistika +/-
+1 Horák,
0 Moravec, Čermák, Koudelka, Šedivý, Eisner
-1 Urban, Chybný, Vomáčka
-2 Fiala, Pecka, Brandejský

Vít Moravec

 

All stars team 2018/19

Slavnostní spektákl s vyhlášením výročních cen tentokrát hostila Opera v Sydney. Blyštivým večerem plným úsměvů nás jako moderátor provedl Antonín Panenka, jenž mimo jiné zavzpomínal na svůj legendární dloubák, a byl velmi rád, že se konečně mohl o celý svůj příběh s někým podělit. Populární kuchař Jiří Krabica pro všechny hosty i kmenové hráče přichystal místní delikatesu Eukapytalysmus a k pití šumivý nápoj Coca Coala.

Také letos si odnesl tři zlaté sošky Miroslav Urban, ovšem králem večera se stal bezpochyby Ivan Koudelka, jenž kromě zisku dvou ušatých pohárků obsadil podkošový prostor v sestavě sezony.

Kromě našeho kapitána je druhým novicem v All stars týmu Petr Slavík, který získal dva body ze dvou možných, a navíc v obou případech pomohl ke třem bodům. Jakkoliv zní tato matematika neuvěřitelně, gratulujeme. Za zmínku jistě stojí osmnácté vítězství Ondřeje Šedivého v kategorii pro nejlepšího tzv. 9. hráče. V historickém pořadí tak setřásl jinou vyhlášenou "devítku" Ljubomira Ljubojeviče.

Nejužitečnější hráči: Ivan Koudelka, Zdeněk Chybný, Miroslav Urban (užiti 11krát)

Nejlepší střelec: Ivan Koudelka (6)

Nejlepší jezdec: Miroslav Urban (přes 300 km)

Nejvíce čistých kont: Miroslav Urban, Oldřich Eisner (6)

Nejlepší tzv. 9. hráč: Ondřej Šedivý

Statistika +/-
+2 Fiala, Slavík
+1 Zvára, Čermák, Saur
0 Horák, Koudelka, Urban, Chybný, Vomáčka
-1 Moravec, Eisner, Bednařík, Brandejský, Záběhlický
-2 Šedivý

Vít Moravec

 

All stars team 2017/18

Do roka a do dna! Máme tu další výroční ceny ŠK Český Brod. Galavečer z pražského Karlína živě přenášela TV Mňau, a tak nejen přítomné publikum, ale i diváci u svých televizních přijímačů zhlédli zábavný program plný vtipných scének a kvalitní muziky. Večerem tentokrát provázel populární muž z plovárny Marek Eben, jenž se uvedl vtipným bonmotem „Eben, za kamna vlezem, duben, ještě tam březen“, jímž naladil diváky na tu správnou odlehčenou notu. V průběhu večera se představili mj. Pavol Habera se svou Reklamou na ticho, Michal Hrůza, Hana Zagorová nebo při svém posledním veřejném vystoupení Marta Kubišová. Zpestřením byla dvouhodinová produkce Pražského symfonického orchestru, který nám představil novou prodlouženou verzi hymny.

A jak to letos dopadlo? All stars tým letos disponuje největšími procentuálními zisky od zavedení ankety v roce 2016. To se odrazilo i na výsledném 4. místě Áčka v tabulce, byť v napěchované soutěži by vyšší prohra v posledním kole znamenala 11. místo a sestup! Takhle to bylo vyrovnané.

Podkošovou pozici si vysloužil Martin „von Úvaly u Prahy“ Horák, byť ve statistice +- dominoval kdo jiný než Vít „Zázračné dítě bez zázračných schopností“ Moravec. Pěkný výkon převážně na 1. až 2. desce vynesl na stupně vítězů Čendu „Čevabčiči“ Čermáka, jenž jako jediný nechyběl v All stars ještě ani jednou. Podruhé se do sestavy hvězd vtěsnal Ondra „Flundra“ Šedivý, jenž znovu obhájil i cenu pro nejlepšího tzv. 9. hráče. Sedmnáctým vítězstvím v této kategorii v řadě se Ondra odpoutal v historické bilanci od jiné legendární „devítky“ Henriquea Meckinga. Poprvé mezi pět nejlepších hráčů sezony nakoukl Zdeněk „Předseda spolku“ Chybný.

Nejužitečnější hráči: Ivan Koudelka, Oldřich Eisner, Zdeněk Chybný, Miroslav Urban (užiti 11krát)

Nejlepší střelec: Čenda Čermák (6)

Nejlepší jezdec: Miroslav Urban (přes 500 km)

Nejvíce čistých kont: Miroslav Urban, Ivan Koudelka (4)

Nejlepší tzv. 9. hráč: Ondřej Šedivý

Statistika +/-
+3 Moravec
+1 Čermák
0 Horák, Koudelka, Fiala, Eisner, Urban, Chybný, Slavík, Bednařík, Záběhlický
-1 Čihák
-3 Šedivý

Vít Moravec

 

All stars team 2016/17

Slavnostní galavečer u příležitostí předávání cen nejlepším hráčům uplynulé sezóny letos proběhl v divadle Rokoko. Odbornou porotu tvořily známé tváře televizních obrazovek - Petr Nárožný, Hana Maciuchová, Petr Bende či Simona Stašová. Celým večerem nás provedl zpěvák, bavič, moderátor a kulečník Jiří PopKorn.

Jak vidno, letos anketu ovládl Miroslav Urban, který si odnesl hned tři zlaté soušky pro teplo domova. Opět musíme zmínit rekordní šestnácté vítězství Ondřeje Šedivého v kategorii nejlepší 9. hráč, čímž se definitvně odpoutal od Gedeona Barczy.

Do All stars týmu sezóny takový nával nebyl, jasnou nominaci získali pouze Čenda "Chupa Chups" Čermák s Honzou "Bryndzou" Fialou. Dva body ze dvou není takové terno, ale při letošním přetlaku porota zařadila i zázračné dítě českobrodského šachu Víta "Wunderkid" Moravce. Dále musela vybrat z 50% hráčů - volba nakonec padla na hrdinu dvou předvánočních zápasů Jiřího "Neprůstřelného Jirku" Čiháka, jehož dvě remízy znamenaly zisk čtyř tabulkových bodů, a Roberta "Nikdenemámžádnoufotku" Radicse, který byl velmi produktivní v klíčových zápasech.

Nejužitečnější hráč: Miroslav Urban (užit 11krát)

Nejlepší střelec: Jan Fiala (4)

Nejlepší jezdec: Miroslav Urban (přes 300 km)

Nejvíce čistých kont: Miroslav Urban, Zdeněk Chybný (4)

Nejlepší tzv. 9. hráč: Ondřej Šedivý

Statistika +/-
+1 Moravec, Horák, Čihák
0 Brandejský
-1 Čermák, Slavík, Záběhlický
-2 Chybný, Bednařík, Vomáčka
-3 Koudelka, Fiala, Urban, Radics, Šedivý, Šimek

Vít Moravec

 

All stars team a jiné ankety

Konec soutěží družstev přinese na našem webu smršť článků, z nichž se všichni šachoví fajnšmekři těší zejména na vysoce odbornou anketu o nejlepší partii sezóny. Začneme ovšem přesným opakem – včera večer proběhlo v pražské Lucerně vyhodnocení novinářských anket spojených s našim oddílem. Kromě předání ryze statistických cen došlo i na sestavení All stars Českého Brodu za ročník 2015/16. Nominace jsou letos bez překvapení. Za zmínku rozhodně stojí patnácté(!!!) vítězství Ondřeje Šedivého v kategorii Nejlepší 9. hráč, čímž se v historických tabulkách vyrovnal legendárnímu polsko-argentinskému velmistrovi Miguelu Najdorfovi.

Nejužitečnější hráči: Ivan Koudelka, Jan Čermák (užiti 11krát)

Nejlepší střelec: Martin Horák (8)

Nejlepší jezdec: Miroslav Urban (přes 300 km)

Nejvíce čistých kont: Ivan Koudelka, Robert Radics (4)

Nejlepší tzv. 9. hráč: Ondřej Šedivý

Vít Moravec

 

ŠK Český Brod