Sokol Český Brod A (Krajský přebor B 2009/2010)

kola: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. závěrečný
diagramy z kol: 11.
Krajský přebor B obecně: 1. 2. 7.
fotky

1. kolo, 11.10.2009, Mělník

Sokol na Mělníce   Sokol Český Brod
Drábek Vojtěch 2152 ½ - ½ 2048 Moravec Vít
Baran Peter 2069 ½ - ½ 2018 Koudelka Ivan
Kacafírek Miroslav 2108 ½ - ½ 1893 Urban Miroslav
Šilhan Petr 2013 0 - 1 1877 Fiala Jan
Picek Miroslav 1943 1 - 0 1863 Eisner Oldřich
Kučera Vladimír 1947 1 - 0 1851 Šimek Václav
Břečka František 1981 0 - 1 1797 Chybný Zdeněk
Nývlt Miloslav 1795 0 - 1 1723 Koller Martin
  :  

 

Mašina se rozjíždí!

Už třetí sezónu načalo A družstvo Českého Brodu po návratu mezi středočeskou elitu, tentokráte na půdě zvláštně pojmenovaného oddílu, Sokolu na Mělníku. Pořád věřím, že je to jen administrativní chyba, ale na názvu nezáleží, důležitá je řeč figurek, popřípadě hráčů samotných, čemuž jsme se bohužel opět během zápasu nevyhnuli. Nehodlám to však na tomto místě znovu rozpitvávat – kdo četl můj loňský komentář ze zápasu s Bakovem ví, o čem píšu. Pojďme se ale raději věnovat průběhu zápasu.

Jako by si vzali všichni hráči k srdci ono tyršovské „Tužme se!“, vítající nás při vstupu do sokolovny, nebo si jen chtěli zahrát po půlroční pauze kvalitní „družstevní“ šach a nebo to byla náhoda a všechno co jsem napsal jsou úplný blbosti. Buď jak buď bojovalo se a tak si fanoušek přišel na své. První skončila až moje partie po bezmála 3,5 hodinách hry. Drábek obětoval jednoho malýho za otevření linií na mého krále a ještě se mu podařilo tímto dynamitem vytvořit mé armádě čtyři ostrůvky a dva pěšce na efku postavit do fronty za sebe. Vypadalo to zajímavě, ale bílé figury jakoby se nemohly naladit na stejnou notu, z útoku nic nebylo, čert aby se v tom vyznal, takže radši remíza. Tento result odstartoval řetězovou reakci, takže krátce na to už se těšili ze svého nového půl bodu i hráči na druhé a třetí desce. Nejprve tedy duel Koudelka-Baran, který se už od začátku jevil jako převlečený bodík pro nás – kůň na d6 měl pevnější pozici než Galásek za Brücknera, dáma s věží krvavý oči, pasivní figury černého… Jenže domácí hráč se hezkým a nečekaným tahem vyvlékl a po sérii obětí vznikla koncovka s dost pestrým materiálem, která už ale asi remízou skončit musela. Poslední plichtička do party se zrodila v utkání Kacafírek-Urban. Vzpomínky na tuto dílčí událost mám trochu zahalené mlhou, takže povím co vím a co nevím si vymýšlet nebudu. Zhruba do 20.tahu se nějak hrálo …………. remis. Ale od této chvíle jako by nerozhodný výsledek přestal existovat.

Zápas vypadal z našeho pohledu dobře, přesto se začalo smrákat po prohře naší staronové akvizice Eisnera, který hrál s Pickem snad už od druhého tahu bez dam (vůbec jsem je nezastihl na šachovnici, bůhví, jestli je nevyřadili ještě před partií) a dlouhá přetahovaná v rovné pozici nakonec znamenala vítězství pro domácího plejera, když se mu podařilo uštvat soupeřovu kobylu. Pan Váňa by radost neměl. Naopak partii jako na houpačce zažili protagonisté partie na páté šachovnici. Celou dobu se mi zdálo, že Kučera kráčí za celým bodem ráznou chůzí, avšak pomýlil se a z trvalé výhody se stala horší koncovka (alespoň myslím). Šimek zavětřil ve vzduchu úspěch a chtěl dle vlastních slov obětovat pěšce, leč zapomněl na věž. To by ještě nevadilo, kdyby mu jí soupeř nesebral, takže nulka. Tak a od této chvíle náš mančaft přestal znát další výsledek – porážku.

Gólostroj rozpoutal Martin „Dino“ Koller. Ze zákopové války se mu podařilo vytvořit nějaké komplikace, ze kterých vyšel s figurou za nějaké pěšce na víc. Zbytek partie už byla učebnice, jak se říká. Druhý celý bod a srovnání stavu přinesla bitva mezi Břečkou a Chybným. Hostující kapitán hrál bílými proti Sicilce až příliš pasivně, dámské křídlo mohl klidně půjčit o šachovnici vedle, kde by se určitě hodil materiál víc než tady. Zřejmě i na špatný vývin doplatil, když ztratil, podobně jako jeho kolega, figuru za dva pěšce. To už si náš předseda musel pohlídat. A tak za stavu 3,5:3,5 rozhodovala partie na pátém placu. Hrálo se opět mnoho tahů a opět velmi opatrně – to bylo také pro celý zápas typické. My tam měli Fialu, který to hrál celou dobu na zmrzačeného pěšce, Šilhan to hrál zase na to, že to Honza na toho pika neuhraje. Nějak se to všechno semlelo a ten pěšec opravdu zmizel a koncovka se vzdáleným volným pěšcem už nedělala našemu novicovi v základní sestavě žádné problémy.

V místě soutoku Labe a Vltavy jsme zaknihovali další slavné vítězství, opět tradičních 4,5:3,5 a to i přesto, že nám chyběl fotbalový arbitr Valtera (nevím, jestli byl fotbal důvodem, ale aspoň jako zajímavost to uvést můžu), druhý muž soupisky. Teď to ještě potvrdit za tři neděle doma v souboji s Autoškodováky z Mladé Boleslavi.

Vít Moravec

 

2. kolo, 25.10.2009, Český Brod

Sokol Český Brod   AŠ Mladá Boleslav
Moravec Vít 2048 0 - 1 2049 Diviš Jaroslav
Valtera Jiří 1987 ½ - ½ 2070 Kryšpín Libor
Koudelka Ivan 2018 1 - 0 1975 Hampl Jiří
Urban Miroslav 1893 ½ - ½ 1869 Ulrich David
Fiala Jan 1877 1 - 0 1875 Kočí Václav
Eisner Oldřich 1863 0 - 1 1874 Šmejkal Josef
Šimek Václav 1851 0 - 1 1729 Klos Jiří
Chybný Zdeněk 1797 1 - 0 1690 Nedoma Marek
  4 : 4  

 

Remíza - zisk nebo ztráta?

Asi dvacet lidí je nahromaděno kolem jednoho jediného stolu. Vypadá to skoro jako na tržnici, když si chce každý vybrat tu nejzralejší ředkvičku. Ale to nebude ten důvod. Střídavě se chytají za hlavu a pokašlávají…

Ráno vstanu, zamáčknu budík a zase si lehám – ostatně, dělám to tak každý den. Zbývá celých patnáct minut do deváté ranní. Aha, nejde se do školy, uvědomím si, ale je už pozdě - zhruba půl hodiny poté se budím podruhé. Po běžných ranních procedůrách naskočím do svých bot tmavé barvy a vycházím směr Sokolovna, o deset minut později, než bývá mým velmi dobrým zvykem.

Všichni už jsou na místě, jen při posledním přechodu přes silnici jsem před chvílí zahlédl kapitána Koudelku. Všechno jak má být, poslední jde vždycky on, je to takové nepsané pravidlo. Po úvodních zdravicích se soupeři z Mladé Boleslavi zahajujeme hru.

A tak se hraje a čas běží. Hodina, dvě, tři, čtyři – tři, tady se zastavím. V sále je možno pozorovat první vzruch. Jo tak, už to chápu, právě ztrácím dámu, nemilé. Takže to se nepovidlo, i když jsem to tak nějak očekával – soupeř má navlas stejnou tužku jako já, jen v jiném barevném provedení. Co se týče tužek na partii, jsem silně „věřící“. Nechápu, můj model je starý asi deset let… Dobře, tužkou to nebylo. Nic se neděje, stejně se tím živit nebudu. Vtom koukám, že podobně musí začít smýšlet i další šachista s českobrodským lvíčkem na prsou. Eisner bohužel nastavil jednotahově věž v lepší pozici s pěšcem víc. I takové jsou šachy, říkám mu a jdu klubovnou dál. Zaspáváme úvod zápasu podobně, jako jsem já zaspal úvod dne. Snad se stejně tak i probudíme.

Po svačince pozřené mimo hrací místnost (člověk si nikdy nemůže být jistý), vracím se do ohniska zábavy. A přicházím v pravou chvíli, Urban právě obětuje střelce a žvýká přitom žvýkačku. Chtělo by to dotankovat nikotin, ale kisna je kisna. Nakonec remíza opakováním tahů. Sice máme k dispozici u analýzy právě dorazivšího Ondru Šedivého, ale výhru třetím tahem odhaluje až jiný stroj, v teple domova. Krátce po této dílčí události v historii lidstva podepisuje se smír i o pár stolů vedle. Valtera s Kryšpínem se v průběhu navzájem zbavili slabin a proto se jim už nechce dohrávat dámská koncovka. Zápas je stále otevřený, stejně jako vedlejší místnost pro tvorbu kafe a čaje. Mé další kroky směřují právě tam, za účelem shlédnutí partií našeho Céčka, jež přijelo z utkání v Říčanech.

Bavíme se třiceti tahovou koncovkou nestejných střelců z první šachovnice výše zmíněného zápasu C týmu, když doráží zpráva o prohře Šimka, který si – jak říká známý šachový praktik Vítek Brandejský – ani netáhnul. Od začátku do konce měl pěšce méně a tak doslova protrpěl nedělní dopoledne i s nastavením. Po této politování hodné skutečnosti se opět vracím do víru akce, tentokráte již za stavu 1:4…

A dějou se věci. Nebo spíš nedějou, protože ve všech partiích prostě stojíme na výhru, či přivyhraně a to již od brzkých tahů. Tak třeba – Koudelka chytil soupeři koně už v zahájení a neměl nejmenší problém dotáhnout partii ke zdárnému konci. Věčný šach se nekoná (respektive jeden se koná, ale rozhodně se věčným nestane), snižujeme na rozdíl dvou bodů. Chybný na osmé desce právě končí své představení, protože soupeři jednoduše nezbyly figurky na šachovnici. Potřeba je ještě jeden bodík…

Asi dvacet lidí je nahromaděno kolem jednoho jediného stolu. Vypadá to skoro jako na tržnici, když si chce každý vybrat tu nejzralejší ředkvičku. Ale to nebude ten důvod. Střídavě se chytají za hlavu a pokašlávají. Probíhá poslední partie celého zápasu. Autoškodováci každou chvíli cítí šanci, ale je to spíše přání, jež je otcem myšlenky. Fiala svého soupeře během partie div nevytlačil ze šachovnice a teď mu tam leží vyhraná čtyř věžová koncovka, věže zdvojené na sedmé řadě, pěšec jakbysmet, no dejte mu do ruky whisky a doutník a přeji příjemnou zábavu. Je dobojováno, srovnáváme na konečných 4:4. Záchrané kombinace hostí samozřejmě nevycházeli, o čemž se sami ještě na místě přesvědčují.

Při cestě domů se nemohu obránit dojmu, že jsme možná mohli z tohoto zápasu vytěžit více, rozhodně jsme na to pozice měli. Nicméně i remíza a posun na druhé místo tabulky je fakt, se kterým se smířím celkem snadno. Nezbývá než vyhlížet další utkání konané 15.11. v „Divadle snů“ v Poděbradech, jak tamní příznivci nazývají svůj nový svatostánek. Vcházím do dveří od bytu a můj šachový den končí…

Vít Moravec

 

3. kolo, 15.11.2009, Poděbrady

Bohemia Poděbrady   Sokol Český Brod
Kaplan Daniel 2102 ½ - ½ 1987 Valtera Jiří
Doležal Karel 2087 1 - 0 2018 Koudelka Ivan
Novák Václav 2047 1 - 0 1893 Urban Miroslav
Doležal Jan 1960 1 - 0 1877 Fiala Jan
Vesecký Martin 1920 0 - 1 1863 Eisner Oldřich
Jeřábek Pavel 1942 0 - 1 1851 Šimek Václav
Štěpánek Stanislav 1912 ½ - ½ 1797 Chybný Zdeněk
Macek Kamil 1887 1 - 0 1721 Šedivý Ondřej
  5 : 3  

 

Poděbradský filmový festival

Poděbrady mají od této sezóny novou hrací místnost. Je mi trochu líto, že jsem neměl příležitost zažít nádražáckou atmosféru - hlášení rozhlasu a WC za peníze. Jako by to už nebyly ty pravé Poděbrady... Ale život jde dál, a aby náhodou nedošlo k nedomístnostnění, poslali nám soupeři plánek. Očekávaje klasickou mapu, ztratil jsem po otevření přílohy emailu dech. Několik rukou načáraných čar a pár dopsaných ulic. Podle toho bych s přehledem zabloudil. Krotitel jaguára ale zkrotil i poděbradské uličky, stejně jako nějakého pobudu na Klučovské, jenž si to vykračoval prostředkem našeho pruhu, a kvůli svému následnému uhnutí na nás byl pořádně naštvaný. Při průjezdu okolo pramene jsem zatoužil po napití - prý když vyhraju. Na parkovišti pak bylo dost času k přetřásání budoucího nového KP. Starší ročníky vzpomínaly, jak se kdysi jelo do Kněževse. Vlakem. To je až za Rakovníkem. Přesuňme se ale nyní z divokého západu do poklidného Pentagonu. Samozřejmě se tím nemyslí budova amerického ministerstva obrany, nýbrž poděbradské centrum volného času. To je pro šachy vyhrazené každý všední den po 17:00, proč tedy v Poděbradech nemají mládež, zůstává záhadou...

Akční kriminálka byla k vidění na páté desce. Dáma Oldřicha Eisnera ukradla cizí figuru a dala se na útěk. Celé policejní komando ji honilo, avšak bez úspěchu. Když se jim nakonec ztratila, případ raději odložili.

Dobrodružství prosytilo partii Ivana Koudelky. Jako správný kapitán zavelel napnout plachty a vyplout. Do neznáma. V exotických vodách narazil na pevninu, kam noha bělocha dosud nevstoupila. S přátelskými domorodci směnil figuru za čtyři pěšce a s tímto bohatým nákladem se vydal na vítěznou cestu domů. Bohužel ale loď přepadli piráti a ukradli tři pěšce. A poškozená loď, to je konec každé plavby.

Psychologické drama se odehrálo na třetím plátně. 40. tah byl ještě hodně daleko, když si Miroslav Urban všiml, že má 14 sekund! Začal proto bleskově blicat. A tím se dá pozice akorát zhoršit. Pravdou ale je, že ve skutečnosti na hodinách bylo 8.14 (a né 0.14). Nechce se věřit, že by se tzv. "překoukl". Mnohem pravděpodobnější je psychologický nátlak. Ať už to byla hypnóza, sugesce či vydírání, konečný výsledek je stejný - prohra.

V telenovele si zahráli Zdeněk Chybný a Jiří Valtera. Nudná bezobsažná epizoda, v níž se toho víc nestalo než stalo, skončila bez jasného konce - ani dobře, ani špatně.

Dokumentární tvorbě se věnoval Václav Šimek. Se svým 16-tičlenným vědeckým týmem v komparativní hipologii jednoznačně prokázal, že s koněm je život mnohem lepší než bez něj.

Historické válečnictví předváděla osmička. Po dlouhých přípravách došlo k velkolepé bitvě, kde se ovšem ukázalo, že armáda Ondřeje Šedivého je nekvalitní. Po útěku z bojiště se ještě snažil opevnit, ale s chybějící kvalitou neměly jeho lehké jednotky proti nepřátelské těžké technice nejmenší šanci.

Katastrofa nastala u mě. Zdálo se, že je všechno dobré, ale pak z uzavřené výzkumné laboratoře uprchlo stádo zmutovaných vražedných koní, kteří krvelačně zabili všechny mé bojovníky a ochránili jednoho svého.

Bohužel velmi chyběla naše hvězda černobílého plátna 1. šachovnice, se kterou by to vypadalo úplně jinak. Pramen, stejně jako o měsíc dřív soutok, zůstal nenavštíven...

Jan Fiala

 

4. kolo, 29.11.2009, Český Brod

Sokol Český Brod   Kostelec n.Č.l.
Moravec Vít 2048 ½ - ½ 2157 Vrabec Miloš
Valtera Jiří 1987 0 - 1 2073 Forman Miroslav
Koudelka Ivan 2018 ½ - ½ 2057 Koyš Milan
Urban Miroslav 1893 0 - 1 2042 Koper Štefan
Fiala Jan 1877 1 - 0 1994 Bouček Vlastimil
Eisner Oldřich 1863 ½ - ½ 1726 Pecák Ivan
Chybný Zdeněk 1797 0 - 1 1895 Forman Miroslav
Šedivý Ondřej 1721 ½ - ½ 1942 Forman Daniel
  3 : 5  

 

Zasloužená porážka

Kam až má paměť sahá, nepamatuji se, že bychom kdy přivítali kostelecké mistry na naší palubovce. Pro tentokrát byl ale los nekompromisní a nařídil opačný scénář ranního vstávání pro všechny zúčastněné. Ač s problémy, tak přeci nakonec dorazili všichni včas i nevčas a samotný zápas již mohl proběhnout bez potíží.

Jako první jsem opět dohrál já a je to z toho důvodu, že chci na ostatní dohlédnout, ne že bych snad dával brzké plichty, nebo dostával nakládačky. V této partii vznikla tupá koncovka a poněvadž jsem sám dost tupej a ještě bych to prohrál, začal jsem vyjednávat o rozpůlení bodu. Vrabec mou nabídku odmítl, ale v podstatě z returnu mi jí vrátil zpátky a já se rozhodl nedělat naschvály. Jen co zaschnul inkoust na podepsaném partiáři, už se čmáralo po zápisech i na osmé šachovnici. Výměnná varianta francouzské je zahájení, ve kterém je těžké najít tah, který by nekopíroval ten soupeřův, výsledkem tak bývá ostrá remízová hra a výsledkem výsledku pak remíza.

Po plichtičce pošilhával i Valtera proti M.Formanovi ml. a pokusil se ošálit mladickou mysl svého oponenta další nabídkou smíru. Ten však dal na radu svého moudrého kapitána, s díky odmítl a lepší pozici proměnil v zisk celého bodu. Neuvěřitelně špatný zápas, bez jakékoliv šance na slušný výsledek, pokračoval i v partii na čtvrté desce. Urban získal hezkou přechodnou obětí figury značnou převahu a několikrát prošel kolem takřka vítězných tahů, vedoucích ke zdrcující výhodě. Bohužel, jak sám podotknul, si chtěl zafrajeřit a obětoval ještě kvalitu, aby ukázal svou kvalitu. Bezesporu tak získal srdce mnoha fanoušků a fanynek, vývoj se mu však vymkl z rukou a musel nakonec ještě kapitulovat. Aby toho nebylo málo, na 4:1 z pohledu hostí zvyšoval další M. Forman, tentokráte ten starší. „Kostelecký Topalov“, jak se mu po celém světě přezdívá (ačkoliv 1.c4 b5 by hrál Topalov maximálně tak po desátym kousku) dostál své pověsti a Chybného tak dlouho mučil v časové tísni, až ze svého tlaku vytěžil hezkou vyhrávající kombinaci.

Poslední šance na body padla po remíze na trojce. Oba kohouti nakopli své pěšce dopředu, každý na jiném křídle, aby si nepřekáželi, a s krví v oku hleděli vstříc matovým motivům. Hostující Koyš byl bohužel rychlejší a i důraznější a po pěkné oběti kvality to vypadalo na rychlý proces. Koudelka se ale cukal tak dlouho, až jeho soupeř přehlédl pár vyhrávajících tahů a věžová končící hra již byla remis. Jediná ložená výhra pro naše barvy se předpokládala v souboji Eisnera s Pecákem a to z toho prostého důvodu, že figura navíc bývá v koncovce znát. Bohužel se to celé nějak zašmodrchalo, kostelecký borec bojoval za proměnu svého lehce nebezpečného volňáska, až nakonec donutil našeho hráče figuru vrátit a přejít do další remízové věžovky. A tak jsme jediné vítězství zaznamenali zásluhou Fialy proti Boučkovi, ačkoliv hostující kapitán nejprve odmítl po zahájení remízu, poté získal kvalitu, kterou vrátil a mazal se třemi volnými spojenými pěšci do dámy. K jeho smůle si však odkryl krále a následně vše dovršil jediným prohrávajícím tahem v pozici. Následný mat už jsme viděli i zpoza rohu.

Prohráli jsme řekl bych ještě milosrdně 3:5 a v žádném případě jsme si vyhrát, ba ani remizovat, nezasloužili. V tomto zápase jsme byli potrestáni za bojácnost, se kterou jsme do zápasu vstoupili (dvě zbytečné nabídky remízy hned po zahájení) a doufám, že příště budeme především hrát a ne spekulovat nad výsledkem svých partií. Ono příště bude 13.12. na půdě Lysé nevím jakého označení, protože jich je tolik, že by se v tom čert nevyznal.

Vít Moravec

 

5. kolo, 13.12.2009, Lysá nad Labem

JOLY Lysá n.L. C   Sokol Český Brod
Kolář Pavel 2128 0 - 1 2048 Moravec Vít
Postupa Pavel 2065 1 - 0 1987 Valtera Jiří
Janíček Jindřich 2082 ½ - ½ 2018 Koudelka Ivan
Musil Martin 2046 1 - 0 1893 Urban Miroslav
Pauch Jan 2070 1 - 0 1877 Fiala Jan
Kožený Pavel 2055 1 - 0 1863 Eisner Oldřich
Švondr Michal 2065 0 - 1 1851 Šimek Václav
Lažánek Jan 1932 0 - 1 1797 Chybný Zdeněk
  :  

 

6. kolo, 10.01.2010, Český Brod

Sokol Český Brod   JOLY Lysá n.L. D
Moravec Vít 2048 1 - 0 2024 Postupa Martin
Valtera Jiří 1987 ½ - ½ 1890 Valtr Tomáš
Koudelka Ivan 2018 1 - 0 1884 Fencl Pavel
Urban Miroslav 1893 1 - 0 1797 Kastner Jan
Fiala Jan 1877 0 - 1 1663 Netuka Jiří
Eisner Oldřich 1863 0 - 1 1857 Voborník Bořivoj
Šimek Václav 1851 0 - 1 1819 Hejda Antonín
Chybný Zdeněk 1797 0 - 1 1806 Daniel Jiří
  :  

 

Body Lysou nadlabem

S novým rokem 2010 (to mimo jiné znamená i za dva roky konec světa, což nám údajně předpověděl Mayský kalendář, který zde končí – prostě se jim to nechtělo psát bambusem na kus šutru dál než 3000 let dopředu, nebo kolik, a já je chápu) se zase a znovu a opět zasedá za šachovnice, aby se pokračovalo v psaní šachové historie a to i takové, která nikdy nikoho zajímat nebude. Pravou šachovou atmosféru ještě dokreslilo to nechutně velké množství sněhu, ze kterého mi sotva při cestě na zápas koukala hlava a nejednou jsem dokonce, a to nepřeháním, nechtěně prošel přes kapotu některého ze zapadaných aut – až takhle vysoko to napadalo. I přesto byla hrací plocha připravena na jedničku a souboj dvou papírově nejslabších celků mohl začít.

Oproti obvyklým zvyklostem dohrál jako první Koudelka. Rozhodl se nezneužívat své výhody ze zahájení k žužlacím postupům v koncovce, ale raději donutil soupeře k dvojchybě a s figurou více už nebylo položení krále pro soupeře problémem. Partie na poslední desce se mi nechtěla zkoumat, protože bylo postavení příliš složité, než abych to pobral, vím jen, že postavení bylo až příliš složité, než abych to pobral. Zde se končilo kolem časové kontroly a byl to bohužel hostující Daniel, jenž Chybného do úzkých zatlačil a bod ukořistil pro sebe. Já hrál také jednu partii, konkrétně proti mé noční můře Postupovi, (ať už je to jakýkoliv z nich), jmenovitě to byl Martin, který si ovšem nedokázal vzpomenout, že stejnou variantu Královského gambitu jsme spolu hráli už před rokem a chybějící čas mu pak v závěrečné dámské koncovce chyběl a nechal se přepočítat. Drtivou první polovinu zápasu pak zakončoval první výhrou v sezóně Urban proti Kastnerovi. A jak už jsem jednou kdysi psal – začíná doba vybírání příspěvků a náš pokladník ožívá. S lehkostí využil pasivního zahájení bílého, rychle přebral iniciativu a plynule soupeře přehrál. Joly Lysák nad Labemák se ještě pokoušel o jakési čáry máry s obětí věže, ale po jednom šachu už další neviděl a skončil své účinkování v zápase. Vedli jsme 3:1, ale tak trochu jsme tušili, že to je možná součástí hostující taktiky a také jsme se nemýlili…

Derby skoro jmenovců na druhé desce ještě vítěze nemělo. Možná že Valtr nemusel jít nutně po pikovi, kterého pak měl na víc, ale mohl zesilovat pozici a černý by měl větší potíže, nicméně mít čistý materiál víc, to není nikdy nepříjemné. Jenže poté se už jenom měnilo, až pozice přešla do dámské koncovky, kde měla Valterova (to je zase ten druhej) dáma větší volnost a aktivní protihrou zařídila celkem bezpečnou remízku. Od této chvíle se nám však začal svět hroutit, až jsem si říkal, jestli ti Mayové neměli pravdu. Šimek měl prý chvíli čistou figuru na víc, ale dřív než jsem si toho stačil vůbec všimnout, tak už to zase bylo nastejno, tudíž jsem to až do skončení zápasu vůbec nevěděl, což tedy pravidlům neodporuje, ale partie obcházím celkem často, takže to musela být blesková humanitární akce od našeho hráče. Byla to vůbec dost divná partie, která mohla skončit jakkoliv a bohužel dopadla opačně, než by bylo záhodno. Nezadařilo se ani na páté šachovnici, kde Netuka nabízel už docela brzy po zahájení remízu, jež mu byla odmítnuta. Jak už to tak ale chodí, kdo se bojí a smír nabízí, většinou pak také zvítězí, což se potvrdilo i v tomto případě. Fiala nedokázal odolávat se svou špatnou pěšcovou strukturou čelnímu útoku a musel také sklonit svého monarchu směr Austrálie. Za rovného stavu se už dohrávala pouze jedna bitva jako břitva, prestižní souboj dvou kisnařů Voborník – Eisner. Pánové dostáli své pověsti, ačkoliv časové potíže nebylo v zablokované pozici tak složité řešit. Náš hráč nakonec udělal chybu jako první, neopatrnou výměnou otevřel sloupec na svou pěšcovou slabinu a přišel o ní, čímž se jí sice zbavil, ale zároveň to vedlo ke zhroucení systému, všechno byl špatně, domácí se slzami v očích padali na kolena a v hostujícím táboře zavládla vlna veselí a euforie. Jak je ten sport krutý…

Nerad bych se opakoval, ale musím – opět porážka, tentokráte čtvrtá v řadě a naděje na onen odvážný cíl skončit v první polovině tabulky (jaký jiný si také dávat, když o nic jiného při plánované změně systému soutěží družstev nejde) pomalu pohasíná. A to ještě jedeme za 14 dní do Bakova, který nám bude chtít dát řachu jako zvon, no už se nemůžu dočkat.

Vít Moravec

 

7. kolo, 24.01.2010, Bakov nad Jizerou

Sokol Bakov n.J.   Sokol Český Brod
Bargel Martin 2177 1 - 0 2048 Moravec Vít
Mudra Pavel 2154 ½ - ½ 1987 Valtera Jiří
Záhorbenský Jaroslav 2150 1 - 0 2018 Koudelka Ivan
Jandourek Lukáš 2173 1 - 0 1893 Urban Miroslav
Vacek Radomír 2087 ½ - ½ 1877 Fiala Jan
Netušil Jaroslav 2024 ½ - ½ 1863 Eisner Oldřich
Rigo Imrich 1981 1 - 0 1851 Šimek Václav
Richter Martin 1963 ½ - ½ 1797 Chybný Zdeněk
  6 : 2  

 

Z Bakova opět s prázdnou

O našem zápase v Bakově není vlastně pořádně co napsat, na půdě dosavadního lídra tabulky a favorita na postup o patro výše jsme podali bezkrevný výkon s řadou sice hezkých remízek s o fous silnějšími hráči, ale za to bez jakékoliv šance na dobrý zápasový výsledek a to ještě můžeme být rádi, že soupeři nechtěli nahánět skóre…

Hned po pár minutách hry už jsme v podstatě prohrávali 0:1, protože Šimek si nepohlídal tradiční motiv Sxf7 v zahájení a za pěšce míň získal horší pozici. Rošáda byla po královském tanečku samozřejmě také nemyslitelná a tak už nebylo pro Riga problémem zasadit smrtelnou ránu. Po této facce na úvod přibrzdil nástup domácích Fiala, když po nablicaném zahájení nabídl remízu, kterou mu Vacek odmítl, aby jí mohl o deset tahů později nabídnout sám. Při sledování této partie se mi udělalo sucho v krku, běžel jsem tedy honem zpátky směrem k úrodnější šachové tvorbě. A té se mi dostalo na třetí šachovnici, kde na sebe oba kohouti udělali opačné rošády a tahali pěšce až k protějšímu mantinelu. Rychleji dorazil se svým valem Záhorbenský, bleskovým demoličním útokem na Koudelkova krále získal materiál a zbytek byl otázkou techniky (a teď nemám na mysli nějaký šachový motor). Ještě jednou si domácí kopli, jmenovitě Jandourek, který vzniknuvší variantě Panovova útoku dle spotřebovaného času evidentně rozuměl, nicméně vytěžil jen pěšce na víc s nejasnou pozicí. Nemám úplně jasno jak končila tato bitva, z doslechu ale vím, že Urban získal jaksi kvalitu za dva pěšce, ani to však nestačilo na bodový zisku. O vítězství domácích nebylo pochyb, otázkou se zdálo býti pouze skóre, ale k mému překvapení nabraly věci rychlý spád.

Tři remízy v rychlém sledu za sebou, to by nestih okouknout ani Bruce Willis před dvaceti lety, takže jen telegraficky: Na poslední desce se mi zdála pozice za Chybného rozhodně malinko protivnější, bum prásk – remíza. To samé v partii Eisner – Netušil, zde mi připadalo, jakoby černý nehrál úplně důsledně, od oka jsem v průběhu partie viděl zajímavé možnosti, ale samozřejmě jsem hodnotil pozici povrchně. Pouze tu poslední plichtičku jsem viděl podepsat na živo. I zde se mi zdálo, že v okamžiku nabídky od Mudry stál zmíněný velmi dobře, i když by to ještě byla dřina s nejasným koncem. Valtera mu div ruku neurval. Toto vše se prosím pěkně vešlo do třech hodin hry, což je doba, kdy v normálních zápasech končí první partie. Na konec jsem dohrával já proti Bargelovi, když jsem nepochopitelnou hrubkou daroval soupeři figuru, ale již před tím vznikla pozice, kdy jsem vlastnil dámu proti dvěma věžím, což určitou naději dávalo. V časovce jsem nevyužil možnosti vyrovnat hru a můj soupeř už trpělivě dotáhl bezchybnou technikou partii do zaslouženého konce.

Samozřejmě nikdo z výsledku tragédii nedělá, 2:6 s prvním celkem soutěže je ještě dobré, ale mrzí mě spíše způsob, jakým jsme soupeři body doslova odevzdali. Nějaký sen o první polovině tabulky už je definitivně pouze snem, teď se musíme soustředit na zdárné zakončení soutěže, abychom ještě neskončili poslední.

Vít Moravec

 

8. kolo, 07.02.2010, Český Brod

Sokol Český Brod   Sokol Nymburk
Koudelka Ivan 2018 ½ - ½ 2102 Horníček Jiří
Urban Miroslav 1893 ½ - ½ 2157 Hora Milan
Fiala Jan 1877 1 - 0 2008 Dlouhý Ondřej
Eisner Oldřich 1863 ½ - ½ 2023 Pištík Petr
Chybný Zdeněk 1797 0 - 1 1980 Masák Radim
Šedivý Ondřej 1721 1 - 0 1941 Sobotka Jiří
Píša Pavel 1620 0 - 1 1952 Dudek Jaromír
Saur Miroslav 1523 1 - 0 1788 Zima Tomáš
  :  

 

Ani jsme je nepotřebovali

Jak je vidět, chyběli hned tři hráči základní sestavy. X-men Vítek má (měl) více zubů než obyčejní smrtelníci, a proto podstoupil chirurgický zákrok. Podrobnosti nechtějte vědět. Jiří Valtera byl na horách a Václav Šimek v Africe. Jak už tak u nás bývá zvykem, sháněli se náhradníci na poslední chvíli, naštěstí úspěšně. Pavel Píša a Miroslav Saur. Oboum patří velké poděkování, že přišli a podrželi nás. Nymbas přijel v nejlepším složení a dopustil se osudné chyby - podcenil nás. Totiž - jako důvod posledních pěti porážek někteří uváděli, že nás soupeři po překvapujících výsledcích přestali podceňovat...

Vstup do zápasu byl ohromující. Já a Oldřich Eisner jsme brzy získali vyhrané pozice, Ondra měl také vyhrát, ze zbytku nikdo horší. To vše Ivanu Koudelkovi umožnilo přijmout nabídku, i přestože stál lépe. Mně soupeř udělal malou rošádu, načež jsem nakopl h-bojovníka, nechal stát figuru a pohrozil dvoutažcem. Šel pokrýt jen velice draho. Po půl hoďce protivník dvakrát zatáhl a vzdal. Také Ondra si chtěl po včerejším spíše neúspěšném turnaji spravit chuť. V takzvaném "remízovém" zahájení, výměnné francii, proběhly pěšcové závody a rychlejší byl právě Ondra. Ani nepřátelské harakiri ho nebylo s to zpomalit. Hosté pak do konce zápasu hledali pro jejich hráče spásu v analýze. Neúspěšně. 2,5 : 0,5

"Honzíkův útok" se hrál na osmé. Král Miroslava Saura musel čelit pěšcové lavině e4-f4-g4-h4. Útočník se ovšem přecenil a skončil v koncovce s kvalitou méně. Nakonec, zaslepenem ziskem pěcha, neviděl dvoutažec. Třetí partie - třetí výhra. To je nová českobrodská opora - Miroslav Saur. To už jsme na tom byli tak dobře, že si dovolil zapůlit Miroslav Urban. Od hostů dost netaktické, stejně jako o desku výš. Akorát nám pomohli vyhrát. Vzápětí dohrál i Pavel Píša. I on nezůstal vzadu a směle zaútočil. Obětoval celé dvě figury, výhry se ale nedobral. V již prohrané pozici prohrál na čas. 4 : 2

O našem vítězství stále nebylo pochyb, přesto však bylo prohry Zdeňka Chybného škoda. Dokonce se mi zdál lepší, bohužel s dvěma minutam neviděl ztrátu na f2 a rychlý konec. Kvalitu a pióna brzy získal Oldřich Eisner, ale dlouho, předlouho to vyhrával a stále se nedařilo. Naštěstí stačila remíza, kterou by si dovolil nepřijmout snad jen Miloš Jirovský, který hraje nejlíp v týdle republice špatný pozice. 4,5 : 3,5

Jinak jsme snad vyhrát už ani nemohli. Těsný výsledek může vytvářet falešné zdání o vyrovnanosti, ve skutečnosti byla na naší straně velká převaha. Své zdůvodnění výhry má i kapitán - že hostům byla příprava k ničemu, kdežto my se připravili správně. Jak uspět i příště? Neměnit vítěznou sestavu... :-)

Jan Fiala

 

9. kolo, 21.02.2010, Mladá Boleslav

Sokol Mladá Boleslav   Sokol Český Brod
Jaček Miloslav 2101 ½ - ½ 2048 Moravec Vít
Crha Josef 2134 1 - 0 1987 Valtera Jiří
Crha Ondřej 2051 1 - 0 2018 Koudelka Ivan
Maláč Petr 2061 1 - 0 1893 Urban Miroslav
Rychtář Pavel 1973 1 - 0 1877 Fiala Jan
Klain Václav 2004 1 - 0 1863 Eisner Oldřich
Buriánek Tomáš 1917 1 - 0 1851 Šimek Václav
Jirounek Miroslav 1703 1 - 0 1721 Šedivý Ondřej
  : ½  

 

10. kolo, 21.03.2010, Kutná Hora

Kutná Hora B   Sokol Český Brod
Štolba Miloš 2084 1 - 0 2048 Moravec Vít
Snížek Květoslav 1962 ½ - ½ 2018 Koudelka Ivan
Kopecký Tomáš 1944 ½ - ½ 1893 Urban Miroslav
Vocilka Jiří 1915 0 - 1 1877 Fiala Jan
Stehlík Jiří 1838 1 - 0 1863 Eisner Oldřich
Skála Jaromír 2014 1 - 0 1851 Šimek Václav
Novotný Roman 1825 0 - 1 1797 Chybný Zdeněk
Mráz Zdeněk 1932 ½ - ½ 1721 Šedivý Ondřej
  :  

 

Bitva o chvost v náš neprospěch

Je těžké jakkoliv hodnotit dění v soutěži, ve které nám vlastně od šestého kola o nic nejde a chodíme si jen tak zahrát. Není žádný tlak na výsledek, zápasy nejsou napínavé až do samého konce, prostě každý hraje jak umí a celkový výsledek není vůbec důležitý. I proto se už nemohu dočkat příštího ročníku, kdy zápolení v soutěžích družstev zase dostane ten pravý sportovní náboj a bude o co hrát. Berme tedy letošní „slepou díru“ jako nutné zlo při reorganizaci soutěží družstev v našem kraji.

K našemu zápasu na půdě kutnohorského béčka ani nemám vlastně moc co napsat. Dění na šachovnicích jsem téměř nesledoval, protože jsem se sám dost zapotil u partie vlastní (bez výsledku). Postřehl jsem rychlé vítězství Honzy Fialy, kterému se soupeř snažil nekorektně vnutit kvalitu, načež dostal na druhé straně mat. Neplatila tedy oblíbená fráze pana Hřebíka z fotbalových přenosů, že na hřišti nerozhoduje nadšení nebo nasazení, nýbrž kvalita, která je vždy na straně zahraničních týmů. Následovaly dvě korektní remízy na druhé a třetí desce, všichni čtyři hráči udrželi rovnováhu. Stav jsem srovnal po tragickém výkonu já, když jsem sérií asi sedmi tahů nesoucích označení jednoho a více otazníků systematicky zhoršil pozici až do hořkého konce. Stav v poločase byl vyrovnaný 2:2, ostatně něco podobného se od boje o chvost tabulky očekávalo.

Další rána do vazu přišla v podobě porážky Eisnera, který měl dle očitých svědků partii velmi slušně rozehranou, ale v časovce svou výhodu pomalu vypouštěl a v době, kdy se musel smířit se soupeřovým věčným šachem, tak zvolil variantu druhou a sice okamžitý mat. Volba to dobrá samozřejmě nebyla. Jiskřička naděje vysvitla po vítězství Chybného, o jehož partii bohužel nevím zhola nic. Můžeme se pouze domnívat, jak svého soupeře přelstil, mohl třeba přes vazbu uzmout figuru, vyhrát rovnou věžovku, nebo se mu podařilo dát mat. Opravdu nevím. Stav 3,5:3,5 zařídil Ondra Šedivý, jenž prokázal, že letos mu sedí spíše atmosféra vyšší soutěže v dresu áčka, než působení v B týmu o patro níže a připsal si cennou remízu proti doposud v sezóně velice produktivnímu soupeři. Konečnou podobu výsledku dal Šimek, jenž hrál tak nějak bez figury, žádný útok si nevytvořil a menší materiál se později naplno projevil.

Nejtěsnější porážka nás potkala již potřetí v tomto ročníku, což pouze vyvažuje minulé dvě sezóny, kdy jsme měli v tomto směru štěstí až hanba. Derniéra v nejvyšší krajské soutěži nás čeká až 11.4. proti Sokolu Kolín B, s nímž prohráváme v průměru 0,5:7,5, tak uvidíme jak to půjde tentokrát.

Vít Moravec

Komentář z pohledu soupeřů - Kronika ŠK Kutná Hora, kniha 21, s. 247-249

 

11. kolo, 11.04.2010, Český Brod

Sokol Český Brod   Sokol Kolín B
Koudelka Ivan 2018 0 - 1 2162 Beneš Petr
Urban Miroslav 1893 1 - 0 2121 Baláček Tadeáš
Fiala Jan 1877 ½ - ½ 2103 Brezmen Pavel
Eisner Oldřich 1863 ½ - ½ 2178 Souček Milan
Chybný Zdeněk 1797 ½ - ½ 2085 Marek Miroslav
Šedivý Ondřej 1721 0 - 1 2138 Michálek František
Urban Pavel 1664 ½ - ½ 2008 Stehlík Jiří
Saur Miroslav 1523 0 - 1 1851 Vlasák Jiří
  3 : 5  

 

Ach jo, jsme příliš dobří...

Překvapivě první dohrál Miroslav Saur. Ještě překvapivěji prohrál, neprodloužil tedy letošní sérii tří výher. Příčiny možno hledat ve špatném vývinu a nutnosti se bránit. Gambitový bojovník spořádaný Oldřichem Eisnerem byl vrácen až po ubránění útoku za výměnu dam, po níž se bod rozdělil. Vzniklá koncovka ale byla pro našeho hráče přivyhraná. Prokázala to i konzultační partie s Martinem Horákem vedoucím černé, které přesvědčivě vyhrály. 0,5:1,5

Miroslav Urban si nechal nevynuceně vzít kvalitu a získal za ni pika. Kolínský talent nechal stát i druhého pika a celou partii sehrál vlažně. Najednou byl pěšec staršího z rodinné dvojice na druhé řadě a hrozil mat. Jediné vítězství pro nás. Na trojce jsem opomněl rošádu. Trestem byla horší pozice, zanedlouho i ztráta pinčlika. Ale ještě jsem to nezabalil a zatlačil na soupeře. Ten pod tlakem zachyboval, dřevo vrátil a v připlichtlé koncovce plichbídl. Bojoval jsem však dál a zapůlil až ve věžovce 4 na 4. Ondra naletěl na taktický motiv úrovně III. třídy, který našly i děti na tréninku Vítka Moravce. Do prohry popotahoval jen ze setrvačnosti. 2:3

Asi až zbytečně klidně hrál kapitán. Po pasivní hře se musel bránit a po sebrání figury dostal mat. Skutečně, na 1. desce Krajského přeboru se stal mat. Další kombinační chyby se dopustil předseda. Najít kombinaci samotnou nebyl opět pro nikoho problém, zabránit jí o tah dříve je však už tvrdší ořech. Ve věžovce bez pika mu ale soupeř dal půlku, Kolínu to stačilo a aby jeli domu. Po chvilce se způlila i poslední partie. Zavřená pozice bez větších zvratů. Úspěšný záskok někdejšího talenta, mladšího z klanu Urbanů, Pavla. 3:5

Před zápasem se se smíchem povídalo, že musíme prohrát 2:6, abychom udělali radost proroku Vítku Moravcovi. Že by dokonce ani sám nehrál, aby se to povedlo? (více - poslední odstavec). V průběhu zápasu to, až na pár hrubek, poznat nebylo, zvláště zástupec kapitána bojoval jako... hodně. Výsledky určitě nezklamaly ani jediného diváka Jaroslava Zajíčka. Po zápase se dokonce šlo i do hospody (! - poprvé v sezóně, co vím) a už se řešila i soupiska příští sezóny - kromě očekávaných posil i nějaké to šoupání... :-)

Jan Fiala

 

Diagramy z áčka

11. kolo, 11.04.2010, Sokol Český Brod - Sokol Kolín B, Český Brod

Sice jsme tento zápas prohráli, ale rozhodně to nemuselo být tak rychlé, nebýt mnohých chyb, které tu rozhodně nejsou všechny.

 

 

Koudelka - Beneš po 39...Dc1xg1#
diagram

Jen pro ukázku, co se stalo na 1. desce Krajského přeboru.

 

 

Baláček - Urban po 7...c7-c5? 8.Jc3-b5!
diagram

Pustit kvalitu rozhodně nebylo nutné, na místě byly spíše tahy jako Ja6, Jb6, Kd8. Přišlo však 8...0-0? 9.Jc7! a je z toho kvalita za pěšce. Černému se pak ještě podařilo získat další(ho) pěšce a nakonec partii vyhrál.

 

 

Souček - Eisner po 26...Vh3-g3
diagram

Nyní hráči dali remízu. Tato pozice je ale pro černého velmi výhodná - má krásného koně c4, bílý naproti tomu velice špatného střelce. Nebezpečný a pěšec měl rozhodnout partii, tak jakou v rukou Martina Horáka v konzultační partii...

 

 

Chybný - Marek po 21...Db5-e5
diagram

Jistě pro vás, stejně jako pro děti na tréninku pokročilých, nebude problém přijít na hrozbu černého (řešení se zobrazí při najetí sem), která se i stala v partii. Nic na tom nezměnil ani nepovedený obranný pokus 22.Dd3? pramenící asi z nedostatku času. Ve zdánlivě beznadějné pozici však přece existuje obrana, najdete ji? Řešení se zobrazí při najetí sem.

 

 

Michálek - Šedivý po 10...b5?
diagram

Opět na tréninku použitá úloha, odhalení příčiny pomalé prohry černého by nemělo dělat potíže. Řešení se zobrazí při najetí sem.

 

Jan Fiala

 

Divná sezóna (závěrečné hodnocení celé sezóny)

Do letošní soutěže nastoupilo naše áčko s bohorovným klidem. Nikdo nesestupuje, na postup nemáme, o nic nejde. Jako tradičně nastupovalo papírově druhé nejslabší, takové i skončilo.
Možná nás opustilo bojové štěstí, možná nás ukolébal pocit jistoty, ale mužstvo nebylo s to v rozhodujících fází boje zabrat, a tak jsme 3x prohráli nejtěsnějším rozdílem, 3x poměrem 5:3 a leckdy jsme měli pocit zbytečně ztraceného zápasu.
Oproti minulým letům hráči základního kádru často chyběli, a tak museli pomoci náhradníci.
Patří jím dík za to, že vždy nastoupili, i když se o tom, že hrají často dověděli na poslední chvíli, ale vždy jsme nastoupili kompletní.
Z čistě šachového hlediska je třeba ocenit výkon J. Fialy (6 z 11) a Z. Chybného (5,5 z 10).

Ivan Koudelka

 

Konečné pořadí

Poř. Družstvo V R P Body Partie Skóre
1. Sokol Bakov n.J. 10 1 0 31 42 58.5
2. Kostelec n.Č.l. 7 3 1 24 33 51.0
3. JOLY Lysá n.L. C 6 2 3 20 33 49.5
4. Sokol Kolín B 6 1 4 19 34 51.5
5. Bohemia Poděbrady 6 1 4 19 29 44.5
6. AŠ Mladá Boleslav 4 3 4 15 28 41.0
7. Sokol Mladá Boleslav 4 1 6 13 30 44.0
8. Sokol na Mělníce 4 1 6 13 28 43.5
9. Sokol Nymburk 4 0 7 12 26 43.5
10. JOLY Lysá n.L. D 3 1 7 10 21 33.0
11. Sokol Český Brod 2 1 8 7 21 35.0
12. Kutná Hora B 2 1 8 7 18 33.0

 

Los Název družstva 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.
1. Sokol Kolín B X 5 4 3 6 5 6
2. Sokol na Mělníce X 4 2 3 7
3. AŠ Mladá Boleslav 3 4 X 5 5 1 4 4
4. Bohemia Poděbrady X 2 4 5 5
5. Kostelec n.Č.l. 4 3 6 X 4 4 5 5
6. JOLY Lysá n.L. C 4 X 7 6 4
7. JOLY Lysá n.L. D ½ 6 3 4 1 X 5
8. Sokol Bakov n.J. 5 5 4 X 5 6 6
9. Sokol Nymburk 7 2 3 3 X
10. Sokol Mladá Boleslav 2 3 4 2 X 6
11. Sokol Český Brod 3 4 3 3 2 ½ X
12. Kutná Hora B 2 1 4 3 ½ 2 X

 

Šach. Jméno hráče ELO   1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. Body %
1. Moravec Vít 2048   ½ 0   ½ 1 1 0   ½ 0   43.75
2. Valtera Jiří 1987     ½ ½ 0 0 ½ ½   0     2 28.57
3. Koudelka Ivan 2018   ½ 1 0 ½ ½ 1 0 ½ 0 ½ 0 40.91
4. Urban Miroslav 1893   ½ ½ 0 0 0 1 0 ½ 0 ½ 1 4 36.36
5. Fiala Jan 1877   1 1 0 1 0 0 ½ 1 0 1 ½ 6 54.55
6. Eisner Oldřich 1863   0 0 1 ½ 0 0 ½ ½ 0 0 ½ 3 27.27
7. Šimek Václav 1851   0 0 1   1 0 0   0 0   2 25.00
8. Chybný Zdeněk 1797   1 1 ½ 0 1 0 ½ 0   1 ½ 55.00
9. Koller Martin 1723   1                     1 100.00
10. Šedivý Ondřej 1721       0 ½       1 0 ½ 0 2 33.33
11. Urban Pavel 1664                       ½ ½ 50.00
12. Píša Pavel 1620                 0       0 0.00
13. Saur Miroslav 1523                 1     0 1 50.00
14. Čihák Jiří 1303                            
        4 3 3 2 ½ 3 35 39.77

 

ŠK Český Brod