Mish Mash 2017

Na úvod úvodní fotka, zleva: David „Márna sláva“ Zvára; Míra „Capo di tutti capi“ Chaloupka (in memoriam); Čenda „Střapatý krepák“ Čermák; Jan „Rána se ujala“ Fiala; Branďák „Branďák“ Branďák; Vít „VM7“ Moravec.

 

Mish Mash 2016

 

Mish Mash 2015

 

Mish Mash 2013

 

V blesku jsme si připsali jeden z největších šachových úspěchů historie Islanders – v překrásném zápase plném využitých šancí jsme porazili nabušený tým Hrotů 4:0! Představte si to – my, takoví blbouni… Celkově byl blitz z naší strany opět solidní a svoje jsme si uhráli. Vždyť Mish Mash je jeden z nejsilnějších šachových turnajů na našem území, pro představu: na první desce jsem měl průměr soupeřů skoro 2300, a to jsem zdaleka nehrál se všemi nejsilnějšími. Ostatní to měli vzhledem ke svým ratingům podobně.

 

Fotbal byl tradičně naší největší zbraní, byť mi letos přišlo, že ostatní týmy kladly mnohem větší odpor a spoustu zápasů jsme vyhráli o jediný gól. Gólově nás táhl David, jemuž činí potěšení ubližovat gólmanům míčem, přesto fotoaparáty cvakaly zejména při mé neuvěřitelné brance levačkou z voleje, z otočky, míč letěl nešikovně po směru kopu, nejtěžší pohyb v historii moderní kopané. Ve světlu tohoto momentu předvedl Zidane proti Leverkusenu kop druhé kategorie… Zaváhali jsme až v posledním zápase turnaje, když jsme zaslouženě podlehli Starým Gatím 0:2. Kdybychom tento mač standardně dovedli do vítězného konce, slavili bychom zlato… Na snímku úvodní fotbalové klání v sobotu ráno, jehož se pro celkovou tělesnou únavu nezúčastnila naše brankářská jednička Manuel Čenda Neuer…

 

…aby následně opět zabořila ruce hluboko do svých rukavic a na dlouhou dobu doslova a do písmene začarovala svou svatyni! Čenda v bráně předvedl kvalitní zákroky i spolehlivou neuerovskou rozehrávku – včetně jedné nepovedené kličky na pozici posledního. Tento gól nicméně o ničem nerozhodoval, a tak jsme mohli být s výkony „Kosteleckého pavouka nad Černými lesy“ opět spokojeni.

 

Nohec jsme oproti minulým letům docela zlepšili, což může být i důsledek nového ultra agresivního rozestavení dvou hráčů po stranách a jednoho vzadu (ano, i při obraně). Na obrázku Ministerstvo švihlé chůze v podání legendy Islanders mě.

 

A znovu šachy, tentokrát rapid. I když nám oproti loňskému stříbrnému ročníku chyběl Martin, s nímž jsme šachům dominovali a získali skoro všechny body (což je neuvěřitelné), přesto jsme se letos opět prali s velkou konkurencí více než úspěšně a jsem přesvědčen, že všichni zahráli vysoko nad svůj rating. Pokud mě paměť neklame, prohráli jsme pouze dva rapidy a dva blesky ze sedmi dvojutkání. Nejvíc bodů nasbíral Honzík, jenž prošel základní skupinou se ziskem 100 % bodů.

 

Ukrajinský volejbal – tři čuměj a čtvrtej do toho kope nohou… Utrpení, bolest, Branďákova útočná přihrávka jako jediný trumf – prostě klasický obrázek klání pod vysokou sítí. Přesto i ve volejbale jsme se dle mého názoru zase trochu zlepšili, rozhodně alespoň co se nasbíraných bodů týče.

 

Nějaký drobáky?

 

Dohromady jsme to zase vyhnali na stříbro, přesněji řečeno na stříbro až bronz – druhou a třetí příčku jsme si rozdělili s Trosečníky. Titul obhájily Staré Gatě. Letošní finále bylo suverénně nejvyrovnanější, rozhodně jsme nebyli bez šance a dá se říct, že podobně jako loni rozhodoval výsledek jednoho zápasu v jakémkoliv sportu. No nic, my si na to zlato počkáme.

2010: 1. místo
2011: 2. místo
2012: Nezúčastnili jsme se.
2013: 5. místo
2014: 4. místo
2015: 4. místo
2016: 2. místo
2017: 2.–3. místo

Vít Moravec

 

ŠK Český Brod