Josehova pyramida

Po sezóně se nám opět otevřelo přestupové okno. Já jako člen revizní komise Českobrodského spolku šachovního vím, že pro letošek bylo na přestupy vyčleněno okolo třech miliónů, což je sice méně než loni (na vině je především přestavba stadionu a infrastruktury), přesto se po nějaké menší posile budeme moci porozhlédnout.

Přestupové okno během sezóny

Přestupové okno během sezóny

Já jako člen revizní komise Českobrodského spolku šachovního jsem celou věc pečlivě konzultoval s expertem na přestupy Jose Mourinhem, se kterým jsem sestavil výkonnostní pyramidu potencionálních posil.

Přestupové okno během sezóny

Otevřené vyfiltrované přestupové okno. O inspiraci all star teamem nemůže být řeč

Nejdříve se podívejme na samotný vrchol pyramidy, který, jak jistě chápete, je pro nás bohužel nedosažitelný. Magnus (55m) i Levon (14m) jsou sice príma hoši, jeden hraje fotbal, ten druhej zase auta, ale ceny jsou astronomické.

Další možnou posilou je Anatolij Karpov (2,6m) – Šachových škol prý už pootevíral dost, a tak znovu pocítil chuť aktivně hrát a zároveň přitom nebýt přespříliš na očích veřejnosti. Česko mu prý nevadí s doslovným vysvětlením: ,,Czechia je sice na západ, ale zase ne moc“.

A od Anatolije se příliš nevzdalujme, jinou osobností je totiž Viktor Korčnoj (1,3m), ten si rozhádal kluby po celé Evropě, a jediný team, který to s ním ještě nezkusil, jsme právě my!

Poslední možnou posilou by mohl být Miloš Zeman (0,5m), v jehož životě nastala zásadní změna, unesli jej prý mimozemšťané, osvítili jej a poslali zpět. Smyslem jeho života tak pro něj již není moc, jako doposud, ale chce svůj život zasvětit zlepšení šachového světa. Nejlépe by to šlo z pozice prezidenta FIDE, než se tak však stane, musel by si uhrát elo, což by mu v našem klubu mohlo být umožněno.

Nyní krátké shrnutí v bodech
Carlsen
- Fandí Reálu
- Trochu zlatokop

Aronian
- Kulervoucí sympaťák
- Odjížděl by od benzínek bez zaplacení

Karpov
- Pokud bude hrát i Zeman, tak takřka jistě na naši nabídku kývne
- Máme rádi Česko

Korčnoj
- Uznává Čendovské All you need is pawn
- Neuznává Foktovské All you need is draw
- Vyšší věk než elo
- Na zápase by měl být přítomen oddílový lékař Šedivý - pro jistotu
- Na zápase by neměl být přítomen náš hypnotický fanoušek Jaroslav Dušek – pro jistotu
- S Karpovem by si zahrál, ale ne v družstvu

Zeman
- Remizoval se Zunou (https://www.stream.cz/zavod-o-hrad/782060-zavod-o-hrad-nesachy-s-milosem-zemanem)
- Zná zahájení (viz odkaz výše)
- Kouřil by v Jaguáru
- Chodil by na tiskovky
- Chodil by na tiskovky i mimo tiskovky
- Nutno přikoupit Jirku Ovčáčka

Z výše uvedeného shrnutí je to jasné, a tak Já jako člen revizní komise Českobrodského spolku šachovního navrhuji zakoupit Karpova, Zemana a Ovčáčka.
Začlenění posil do sestavy by mohlo vypadat zhruba takto:
1.Moravec
2.Karpov

8.Zeman
9.Šedivý

20.Ovčáček

Jan Čermák

 

ŠK Český Brod