ŠK Český Brod A (Krajská soutěž B 2019/2020)

kola: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.

1. kolo, 13.10.2019, Kolín

Sokol Kolín B ŠK Český Brod A
Stehlík Jiří Z 1856 0 - 1 2196 Moravec Vít Z
Kaplan Tomáš Z ZK 1962 ½ - ½ 2015 Čermák Jan Z
Dudek Jaromír H Z 1942 ½ - ½ 2003 Koudelka Ivan K Z
Sobotka Jiří H Z 1896 ½ - ½ 1826 Urban Miroslav Z ZK
Sochor Martin H Z 1892 ½ - ½ 1781 Chybný Zdeněk Z
Gabriel Jan 1905 1 - 0 1764 Eisner Oldřich
Vlasák Jiří 1872 1 - 0 1634 Pecka Jan H
Zrůst Tomáš 1793 0 - 1 1353 Vomáčka Miroslav
4 - 4

 

Kolín B - Český Brod A 4:4

Vlastně stačí, abych zkopíroval úvod článku z minulého roku: Náš A tým neporazil jakýkoliv Kolín v žádné soutěži družstev od sezony 1999/2000 (…) Znovu jsme Kolínu skočili na starý trik – pár rychlých remíz, kde se jim to hodí, a pak to doklepat. Hrajou to takhle pořád, od přípravky až po ligu.

Tentokrát to nebylo s těmi remízami tak dramatické, ale celkově se nemohu zbavit dojmu, že tentokrát už jsme měli utkání v Kolíně dotáhnout do třech bodů.

Poté, co jsme byli už asi podevatenácté upozorněni rozhodčím, že nám už ale opravdu pustí hodiny (ačkoliv proti tomu nikdo neprotestoval), nám pustil hodiny a mohlo se začít.

První to měli za sebou aktéři souboje Dudek–Koudelka, kteří se vzájemně tak vylekali nekorektním Fromovým gambitem (1.f4 e5??, bílý hrubky nevyužil a nezahrál 2.e4!! s přechodem do Královského gambitu), že to radši dali rychle za remízu.

Také náš druhý opozdilec, který přijel vlakem, dohrál poměrně brzy, byť to už bylo po nějakém boji. A možná to byla trochu škoda. Čenda přijal nabídku remízy v pozici, v níž mohl vyhrát skutečně pouze on.

A ještě jeden smír, po jehož uzavření jsme mohli v kolínské sokolovně slyšet nesmělé, ale stále sílící hlasy o remízové smrti šachu. Podobně jako u Čendy jsem měl i na konci duelu Urban–Sobotka dojem, že konečná věžovka byla lepší pro našeho hráče, přinejmenším z praktického hlediska. Myslet si ale můžu, co chci. Remis.

A teď teprve začaly šachy. Pan Vomáčka dostál svému příjmení a na šachovnici vytvořil hotový guláš, ve kterém se zorientoval lépe než soupeř. Výsledkem byla asi životní výhra proti hráči s Elem téměř 1800, navíc ve stylu Morphyho, Anderssena, Kasparova, Tala, Aljechina, Gellera, Jobavy, Širova, Aronjana, Navary, Fedosejeva, Adhibana, Jonese nebo Brandejského.

Miroslav Vomáčka (1353) – Tomáš Zrůst (1793), pozice po tahu 25…h5, BNT.

Pan Vomáčka správně přiostřil tahem 26.fxe6! a soupeř se chytnul. Místo nějakého f5, aby se vyhnul nejhoršímu, sebral chamtivě 26...Sxc1? a po 27.exf7+ bylo hotovo.

Miroslav Vomáčka (1353) – Tomáš Zrůst (1793), pozice po tahu 27.exf7+, ČNT.

Černý totiž zjistil, že mu nezbyde než vrátit věž tahem Vxf7 s totálně rozpadlou a hlavně prohranou pozicí. Ústupy krále nefungují pro Dd4+ nebo i pro Je6+.

Po korektní remíze pana Chybného vyrovnal soupeř na 3:3 na sedmé šachovnici. První start v dresu s českobrodským lvíčkem na prsou si odbyla naše posila Honza Pecka. V premiéře na něj soupeř vyrukoval s orangutanem (1.b4) a následně vznikla poměrně náročná pozice, kterou se Honza rozhodl ještě znáročnit obětí figury za několik pěšců. „Pochybnosti nasák, nevěřící Vlasák,“ glosoval by jistě jedním ze svých slavných veršů Jára Cimrman, nicméně Jiří Vlasák oběť tak nějak plynule vyvrátil, aby později přehlédl taktiku.

Jiří Vlasák (1872) – Jan Pecka (1634), pozice po tahu 34.Dxc4, ČNT.

Černý na tahu z fleku vyhraje. Řešení se zobrazí při najetí sem.

V partii později vznikla remízová věžovka, která se ale prohrát dá a zkušený soupeř to také dokázal (tedy vyhrát). Škoda, ale s takovými soupeři je potřeba být pozornější a své šance využít, nebudou jich dávat mnoho.

Pan Eisner sehrál dobrou partii, před 40. tahem ale bohužel nevyužil několik možností k převzetí iniciativy a silný soupeř ho pak doslova utahal. A tak o osudu rozhodovala, jako už tolikrát, moje partie. V loňském roce jsem to v takových okamžicích moc nevytrhnul (mj. rovněž v prvním kole za stejného stavu proti Čelakovicím), tentokrát se zadařilo.

Ze zahájení jsem získal výhodu, i když určitě mohla být větší. Pak jsem ale ve snaze zrychlit a přiblížit se časové kontrole přehlédl v pozici, ve které soupeř nemohl vůbec nic, triviální taktiku a ztratil jsem kvalitu.

Jiří Stehlík (1856) – Vít Moravec, pozice po tahu 32…Se7, BNT.

Bílý na tahu získá materiál. Řešení se zobrazí při najetí sem.

Tato ztráta ovšem partii, jak se říká, pomohla, podobně jako ve fotbale pomůže zápasu první gól. Hra se otevřela a pozice byla celou dobu velmi nejasná. Dlouho jsem nezažil takovou partii, ve které bych po většinu času vůbec netušil, jak to objektivně aspoň zhruba stojí. Už je to dlouhý, tak abych to zkrátil – drama vrcholilo v pozici na diagramu.

Jiří Stehlík (1856) – Vít Moravec, pozice po tahu 65…f4, BNT.

V partii přišlo 66.Vb1?? Je3+ 67.Ke1 f2+ 68.Ke2 Kg2! 69.a4 f1 (D)+ 70.Vxf1 Jxf1 a jezdec následně doskákal k „a“ pěšci akorát včas. Bílý ale mohl partii stále zachránit. Řešení se zobrazí při najetí sem.

Remíza 4:4 v zápase, ve kterém jsme rozhodně nebyli favorité, je úplně v pořádku. Myslím, že to na začátek byl dobrý výkon tak nějak od všech, a pokud potvrdíme v příštím kole bod z venku třemi body z vlastního stadionu, tak to bude za mě dobrý. Příště to bude 3. listopadu proti nějakým Říčanům.

Vítek Moravec

 

2. kolo, 03.11.2019, Český Brod

ŠK Český Brod A KŠ Říčany 1925 E
Moravec Vít Z 2198 1 - 0 1951 Vavřinec Tomáš V Z
Čermák Jan Z 2014 1 - 0 1942 Bartoš Václav V Z
Koudelka Ivan K Z 2001 ½ - ½ 2016 Říha Jaroslav Z ZK
Urban Miroslav Z ZK 1828 1 - 0 1727 Bartošová Hana H
Šedivý Ondřej Z 1743 ½ - ½ 1722 Már Tomáš K Z
Chybný Zdeněk Z 1784 0 - 1 1751 Malý Dušan Z
Eisner Oldřich 1758 ½ - ½ 1711 Kurek Pavel Z
Pecka Jan H 1615 1 - 0 1743 Řeřábek Jaroslav
-

 

Jsme pátí. To je dobrý

V zápase proti Říčanům E jsme se chtěli trochu dostat do soutěže, aby nás to i víc bavilo a bylo o čem kecat. Se stejným soupeřem jsme ale loni před Vánocemi prohráli, navíc tentokrát přijely Říčany v silné sestavě. Papírově byl zápas dost vyrovnaný, snad jen s malinkým chlupem pro nás.

A tak to odpálili borci na sedmé šachovnici. Pan Eisner získal po zahájení pohodlnou pozici a bez problémů remizoval s mladým soupeřem, který si v sobotu před zápasem přivezl z doprovodného Openu na Mistrovství Čech v Kořenově stříbrnou medaili.

To byl dobrý úvod a další plichta následovala na trojce. Kapitán Koudelka nejprve správně odmítl nabídku smíru, když ale pěšce navíc neudržel, zamířil sám do remízového přístavu (to je takové klišé, o kterém vždycky přemýšlím, jak vzniklo).

Pak ale ukázal Čenda Čarostřelec Čivava Čimplčampr Čermák, že i letos s ním budou muset soupeři na jeho předplaceném druhém prkně počítat. Viditelně unaveného soupeře (i on absolvoval týdenní martyrium v Krkonoších) doslova utahal, fyzicky převálcoval, vzal mu kvalitu a svým náročným stylem hry ho zcela vysíleného zmatil někde v rohu, nebo by to udělal, kdyby to šlo. Šlo zároveň o trest za to, že všichni soupeři hráli bílými stejné zahájení. V podstatě… minimálně všichni začínali.

To ale vůbec nebylo všechno, protože na čtyřce jsme nasadili Michaela Tala. Sice ne v nejlepší formě, ale pořád Tala. Pan Urban totiž ztratil figuru (zcela v souladu se stylem slavného Lotyše sovětského původu, či naopak), ale vynalézavě vytvořil komplikace a soupeřka to kupodivu neměla zas až tak jednoduché, jak koneckonců ukázala precizní analýza u piva.

Hana Bartošová (1727) – Miroslav Urban (1828), pozice po tahu 26.Jf1, ČNT.

Černý na tahu vyhraje. Řešení se zobrazí při najetí sem.

Chtělo by se říct, že tato partie rozhodla zápas, stav byl v tu dobu 3:1. Když ono je to ale těžké – soupeřka měla figuru, ale od té doby ji náš hráč semlel. Proč bychom tedy měli partii považovat za prohranou? (vím proč, ale otázku ponechám)

Další bod jsem přidal já, když jsem ztahanej jak šňůra vod hajzlu také nastoupil po týdnu na MČech, ale na partii jsem se přesto těšil a své nadšení jsem zřejmě promítnul i na šachové plátno.

Vít Moravec (2198) – Tomáš Vavřinec (1951), pozice po tahu 20...Kg7, BNT.

Černý už ve velmi těžké pozici zahrál prohrávající tah. Najděte závěrečný úder. Řešení se zobrazí při najetí sem.

Zápasové vítězství v klidu pojistil Ondra, který nám před partií i po ní sedmnáctkrát připomněl, že letos hraje poprvé. Výmluvy ale nepotřeboval, sehrál dobrou partii, ačkoliv v jeden moment asi mohl získat soupeř výhodu. Nicméně závěrečná pozice už byla příjemnější pro našeho hráče a remíza stačila.

Nabídku smíru odmítl další děsně unavený člověk v hracím sále. A vyplatilo se. Honza Pecka si připsal první bod v našem dresu po pěkné a ucelené partii s kvalitním soupeřem.

Říká se, že žádný hráč Českého Brodu nikdy neprohrál šachovou partii. Jen neměl dost figurek, aby to otočil. A to byl případ i pana Chybného.

Náš předseda soupeře naprosto přehrál, podle mě opravdu pěkný výkon. Když měl ale sklidit plody své práce, nenašel vítězný úder a naopak skočil na špek soupeři. Škoda, skóre mohlo být ještě větší, ale tři body už nám nikdo vzít nemohl.

Dušan Malý (1751) – Zdeněk Chybný (1784), pozice po tahu 27.g4, ČNT.

Černý na tahu získá materiál. Řešení se zobrazí při najetí sem.

První místo a postup mezi krajskou elitu máme ve svých rukou. Takovou výchozí pozici by ve zlato neproměnila pouze skutečně elitní banda šachových diletantů (v originále die realistische schachische Elittediletante Schachbanden). Na tiskovce jsme se jasně shodli, že letos už to vyjde.

Příští zápas se hraje citlivě ve státní svátek 17. listopadu. Zatleskejme architektům termínové listiny (pokud už se probrali z kómatu) a oceňme jejich snahu tematickým výjezdem do Poděbrad. Zatím padly návrhy převléknout se za příslušníky VB a zapisovat partii hrotem ukrytým v obušku, případně se převléknout za známé disidenty a napodobit během hry jejich šachovou výkonnost. Ve hře je i varianta zinscenovat před zápasem legendární koncert Rolling Stones na Strahově.

Vítek Moravec

 

3. kolo, 17.11.2019, Poděbrady

TJ Bohemia Poděbrady A ŠK Český Brod A
Kaplan Daniel K Z 2030 0 - 1 2198 Moravec Vít Z
Doležal Jan Z 1921 ½ - ½ 2014 Čermák Jan Z
Doležal Karel Z 1916 1 - 0 2001 Koudelka Ivan K Z
Němeček Pavel H Z 1870 1 - 0 1828 Urban Miroslav Z ZK
Němeček Lukáš H Z 1832 ½ - ½ 1743 Šedivý Ondřej Z
Jeřábek Pavel Z 1828 ½ - ½ 1784 Chybný Zdeněk Z
Rubeš Zdeněk 1765 1 - 0 1758 Eisner Oldřich
Laštovka Ondřej 1635 0 - 1 1615 Pecka Jan H
-

 

Festival lehkých ztrát

Žertovné kostýmy k výročí 17. listopadu jsme sice nepřivezli, ale zato jsme prohráli. Troufnu si však tvrdit, že to byla porážka krutá, až smolná. Poděbrady navíc vyhrály i potřetí v sezoně 4,5:3,5, což se mi teda vůbec nezdá.

Vítězná sestava se nemění, a tak jsme do města kvalitní balené ochucené perlivé vody vyrazili v sestavě, která se od minula vůbec nezměnila. A začátek zápasu vypadal, že se nebude měnit ani za čtrnáct dní. Když jsem se totiž po nějaké hodině prošel po sále, viděl jsem nejen plno šachistů, ale také plno poděbradských starostí. Problém byl ale v tom, že jsme spoustu svých šancí absolutně nevyužili. Naopak soupeř nepromáchl snad ani jednou.

Domácí se dostali do vedení na sedmé desce, kde tradičně útočně naladěný soupeř zašmodrchal pozici a v zápletkách nějak vyhrál. (Zpětně jsem zjistil, že podle zápisu za to mohl zřejmě čas. Tak jako za všechno.)

Pak plichtil po korektním průběhu Čenda, který přijel do Poděbrad beztak jen vyzkoušet nějakou famózní hospodu, kterou ale na moje gusto zkouší nějak podezřele často. Nicméně v partii tentokrát skutečně nic víc než půlka nebylo.

To další remíza už nás mrzela víc. Ondra ZwischenWeissUndSchwarz získal v zahájení pěšce, vyměnil dámy a směřoval k pohodlné výhře. Ani nehrál další průběh tak špatně, nicméně několikrát se nevydal úplně nejjistější cestou, až výhru vypustil úplně. Škoda, protože to byl dobrý výkon a slušel by mu bod.

Lukáš Němeček (1832) – Ondřej Šedivý (1743), pozice po tahu 44.Ke4, ČNT.

„Do not hurry.“ Nebo jak velmi vtipně (ale skutečně velmi vtipně) říkávám já: „Nebuď Jindra!“ (Harry je anglicky Jindra). Konvenčně se tomu říká „spěchej pomalu“ a znamená to, že když mám strategicky vyhranou koncovku, je dobré se skutečně ujistit, že před každým závazným rozhodnutím zesílím pozici naplno, aby se nestalo, že se to například zjednoduší do remízy. Popsal jsem to klopotně, ale vždyť víte, co to znamená…

Ondra na princip, který má údajně i vytetovaný nad pravou lopatkou, bohužel zapomněl a zahrál velmi poučnou chybu 44…a5?. Tím zbaví soupeře slabiny b3, na kterou by jinak úspěšně zaútočil, a bohužel tato výměna už s velkou pravděpodobností vede do remízy.

Lepší bylo třeba 44.Sb2 s dalším f5+ a Kd5 s aktivizací krále a jasnou výhrou. Další plán převod střelce na d6 atd. Zkrátka, nebuď Jindra!

Zápas se začal sypat jak domeček z Openkaret. Jsem si jistý, že pan Koudelka musel být po zisku kvality nějak objektivně vyhraný, nicméně pozice zůstávala velmi zamotaná a soupeř toho využil.

Karel Doležal (1916) – Ivan Koudelka (2016), pozice po tahu 35…Vd7, BNT..

Útok bílého už je vzhledem k izolovaným černým figurám na královském křídle drtivý. Následuje pěkná pasáž plná úderů a ran pod pás a na solar.

36.Jc6+ Prásk! Ono už vyhrávalo asi leccos, ale pan Doležal se v pozici jaksepatří vyráchal. A není se mu co divit. 36…Ka8 Na braní koně by stačilo i obyčejné dxc6. 37.Jb5! Bum! 37…Vxf3 38.gxf3 Dg5.

Karel Doležal (1916) – Ivan Koudelka (2001), pozice po tahu 38…Dg5, BNT.

Bílý na tahu najde jediné skutečně drtivé pokračování v pozici. Řešení se zobrazí při najetí sem.

Karel Doležal (1916) – Ivan Koudelka (2001), pozice po tahu 42…Ka8, BNT.

Přišlo 43.Da3 Sa4! s určitými obrannými možnosti, nicméně pozice zůstala vyhraná a bílý také celý bod získal. Jaký to ale mohl být krásný konec zábavné přestřelky, kdyby bílý našel 43.Dc7! se srandovním motivem Db8+ a Jc7 mat. Je na místě ocenit výkon obou hráčů, partie byla krásná, dramatická a nějak skončit musela. Sice v náš neprospěch, ale takhle by to mělo vypadat.

Aby toho nebylo málo, kapituloval i pan Urban, který dle mého soudu lehce trochu maličko zaostával už po zahájení, a dopadlo to špatně.

Za stavu 1:4 byla jediná šance. Předvést další triumfální návrat z šachového záhrobí aneb Back from the Dead. K obratu (byť matematicky nemožnému) jsem zatroubil já. Mám k tomu ty nejlepší předpoklady, jelikož jsem trubka.

(Možná se říká spíš „zatroubit k útoku“ a „zavelet k obratu“. Jsem si toho vědom, ale nehodí se to do příběhu. A navíc, koho zajímají pravidla?)

Výsledkem mého zahájení byl asi nejpomalejší plán historie královské indické, v němž jsem se řídil jediným heslem: Když už budu stát za chvíli na prohru, ať vyměním aspoň špatného střelce. Kupodivu to fungovalo, zejména ovšem z toho důvodu, že soupeř nevyužil mnoho příležitostí, kdy mi mohl důrazně přitopit pod kotel. A tak nakonec, jak pravila už moje říkanka na školní akademii v roce 2000: „Pan kaplan u kaple sklapl paraple“.

Daniel Kaplan (2030) – Vít Moravec (2198), pozice po tahu 30.Dd2, ČNT.

V této fázi partie už jsem začínal přebírat otěže a soupeř navíc při ústupu dámou hrubě chyboval. Řešení se zobrazí při najetí sem.

Další bod přidal Honza na osmičce, který sehrál od začátku moc pěknou a aktivně vedenou partii. Jediná výtka Vítka by byla taková, že hrál nesnesitelně pomalu, a tak v časovce skoro výhru vypustil. Naštěstí i věžovka po vrácení kvality byla pořád nějak vyhraná a povedlo se. Zajímavé je, že Honza další neděli porazil Ondrova soupeře, takže už mu chybí jen šest zářezů, aby porazil celé Poděbrady. Což je pořád hodně a vlastně se mu to asi nikdy nepodaří. Takže nic.

No a na závěr za stavu 3:4 dohrával pan Chybný. Je na místě ho ocenit – před časovkou podle mě nestál nějak lépe, nicméně snad i v zájmu družstva pokračoval v tuhém boji a dostal se až do vyhrané koncovky. Bohužel, těsně před koncem zaškobrtnul a k celému bodu partii nedotáhl.

Z dobrých tří vyhraných partií jsme vytěžili pouze bod, naopak soupeř udeřil vždy, když mohl. Velmi smolná prohra… Ovšem výkon všech se mi líbil a doufám, že to ještě nezabalíme a zkusíme se dotáhnout na čelní příčky. Příště k tomu máme ideální šanci – čeká nás jeden z těch silnějších týmů, Kostelec nad Černými Zásmuky.

Vítek Moravec

 

4. kolo, 01.12.2019, Zásmuky

ŠS Kostelec n.Č.lesy B ŠK Český Brod A
Vrabec Miloš V Z ZK 2133 0 - 1 2316 Horák Martin H Z
Královský Martin V Z 1992 0 - 1 2198 Moravec Vít Z
Kacafírek Miroslav Z 1926 ½ - ½ 2014 Čermák Jan Z
Macháček Otakar H Z 1924 1 - 0 2001 Koudelka Ivan K Z
Suchý Ladislav Z 1793 0 - 1 1828 Urban Miroslav Z ZK
Jíša Luboš Z 1809 ½ - ½ 1784 Chybný Zdeněk Z
Forman Daniel 1931 1 - 0 1758 Eisner Oldřich
Šilhánek Jindřich 1771 1 - 0 1615 Pecka Jan H
4 - 4

 

Bod z venku dobrej

To byl ale divnej zápas. Řekl bych, že ani jinak než spravedlivou dělbou bodů skončit nemohl. Ani jedna partie se nijak zásadně nepřevrátila, nebyl k vidění ani jeden zvrat, ani jeden taktický úder nebo povedená kombinace. Jak rád říkávám – bylo to Suchý jak Šlitr. Ztráty materiálu opravdu nebyly vůbec nijak zajímavé, a tak nemá cenu z nich dělat diagramy.

Pan Koudelka rozehrál divokou variantu, ve které nestál špatně, ale záhy se dopustil fatálního přehlédnutí a přišel o dámu. Skóre jsme srovnali v partii Suchý–Urban, kdy pro změnu domácí borec už v horší pozici neviděl ztrátu figury.

Partie pana Chybného ve mně vyvolala neuvěřitelné zmatení. Ještě před půl hodinou (pátek 6. prosince, svátek má Mikuláš) jsem si myslel, že měl celou dobu pika navíc. Neměl. Během zápasu jsem v konečné pozici viděl vítězný průlom. Nebyl tam. Pak jsme se o partii bavili na tiskovce a znovu jsme se shodli, že tam byl vítězný průlom. Nebyl. Takže remíza. Byla.

Zdeněk Chybný – Luboš Jíša, konečná pozice, ČNT.

Toto je pevnost, za oba.

Čenda opět potvrdil, že kdyby byl volejbalistou, jistě by byl blokařem. Dotazy, zda by Čenda skutečně mohl hrát volejbal závodně, směřujte na Branďáka, ten vám rád odpoví. V partii se to prostě celé bloklo a nikdo s tím nehnul a byla to remíza.

Teď ovšem začíná střelba – 2:2 a zbytek samé rezultáty. Do vedení jsem nás poslal já, když jsem soupeři v podezřelé pozici drze odmítl remízu a nakonec jsem ho udolal v objektivně rovné, ale z praktického hlediska přece jen příjemnější koncovce.

Na neuvěřitelných 4:2 zvýšil při své premiéře v letošní sezoně Martin Horák. Jediný mistr Fide v okruhu sedmdesáti kilometrů, a to i směrem vzhůru, prokázal kvality svého titulu a postupně přehrál zkušeného Miloše Vrabce. S Martinem jsme zkrátka o hodně silnější, takže místo porážky z minula jsme tentokrát uhráli celkovou remízu.

Honza Pecka si totiž tentokrát vybral slabší den a po dobře sehraném zahájení začal tápat. Také mi přišlo, jako kdyby měl do rána taneční a sotva se udržel vzhůru, ale údajně taneční neměl, tak mu budeme věřit.

No a na konečných 4:4 srovnali domácí v duelu na sedmé desce. Pan Eisner schytal Dana Formana, což je tedy na sedmou šachovnici velmi těžký soupeř. Náš hráč bojoval statečně a v jednu chvíli už to vypadalo, že by možná vytouženou půlku urvat mohl, ale pozice byla pořád hodně těžká.

Pořád mám pocit, že výkony v partiích jsou mnohem lepší než na bilanci pěti bodů ze čtyř zápasů, ale nedokážeme to prostě přetavit. Tak snad se to podaři alespoň v posledním zápase roku 2019, v němž přivítáme opět před vyprodanou domácí arénou poslední celek soutěže nějakou Lysou. Jsme obrovští favorité, tak doufejme, že uděláme vítěznou tečku a pak to na výroční tiskové konferenci pořádně zhodnotíme.

Vítek Moravec

 

5. kolo, 15.12.2019, Český Brod

ŠK Český Brod A Joly Lysá nad Labem F
Horák Martin H Z 2324 1 - 0 1944 Kořenek František Z
Moravec Vít Z 2207 1 - 0 1936 Hejda Antonín V Z
Čermák Jan Z 2019 ½ - ½ 1751 Voborník Bořivoj Z
Koudelka Ivan K Z 1989 1 - 0 1696 Kubíče Jakub H Z
Urban Miroslav Z ZK 1826 1 - 0 1592 Matuška Pavel
Šedivý Ondřej Z 1745 1 - 0 1074 Kammová Kateřina
Chybný Zdeněk Z 1774 1 - 0 1127 Kaplanová Dominika
Eisner Oldřich 1747 1 - 0
- ½

 

Áčko ztratilo půlku, Lysá ztratila hráče

Jak už jsem myslím psal minule, nebo jsme to přinejmenším řešili na předzápasové tiskovce, Lysá F dosud získala 5,5 partiových bodů ze čtyř utkání. To je skutečně málo (průměrná porážka víc jak 1,5:6,5), a tak jsme čekali se vším respektem jasnou výhru. Nebyl z toho sice kanár, se kterým se po oznámení sestav dalo za určitých okolností kalkulovat, ale soupeři byli jen v sedmi, a tak by se to stejně nepočítalo.

První tedy zapsal bod na osmé šachovnici pan Eisner, který si hravě poradil s prázdnou židlí na druhé straně stolu a zakončil kalendářní rok vítězně.

Pak vyhrál v divoké partii pan Koudelka, který konečně prolomil čekání na vítězství. Soupeře docela drtil, ale nebylo hned vidět, jak ho dorazit. Nakonec musel vůdce bílých figur pomoct dvoutahovou ztrátou dámy.

Podruhé za sebou nastoupil a vyhrál i Martin na první fošně. To, že nastoupil, byla trochu shoda okolností, ale proč si nezahrát. A nevyhrát. Čistá práce.

Pan Chybný si se soupeřkou poradil také bez problémů, i když dívenka se snažila a nepodala tak špatný výkon. To samé se dá říct o Ondrově partii, jehož soupeřka byla asi trochu starší, bylo jí třeba sedm. Nebo pět. Problém byl v tom, že hrála opravdu dobře, a Ondra sice dokráčel jistě k bodu, ale bylo vidět, že soupeřka už hraje pěkné šachy a její tahy dávaly perfektní smysl. Snad si to tady nepřečte, aby nezpychla (každý to tady čte).

Kateřina Kammová (1074) – Ondřej Šedivý (1745) po tahu 25.Jd6, ČNT.

Černý na tahu vyhraje. Řešení se zobrazí při najetí sem.

Já jsem se zorientoval ve složité pozici lépe než trochu pasivně hrající soupeř a v zápletkách kolem mé časovky jsem ho obral o materiál. No a s přehledem zvítězil pan Urban na páté šachovnici.

Kanára tedy pokazil Čenda, který zahrál zahájení příliš měkce a šablonovitě a nevytěžil z něj vůbec nic. Pokračovat v partii se sice dalo, ale enfant terrible českobrodské hry v šach se rozhodl, že se pokračovat nebude, a dal remízu. I proto, že krátce před nabídkou mohl na svou chvilkovou snahu o zlomení partie doplatit. Jeho soupeř se však neukázal jako opravdový vodborník, i tak byl ale asi se zaslouženou půlkou spokojený.

Jan Čermák (2019) – Bořivoj Voborník (1751), pozice po tahu 28.Jd2, ČNnT (Čenda není na tahu).

Černý na tahu vyhraje. Řešení se zobrazí při najetí sem.

Analýza na uzbeckých šachách od Jiřího Čiháka. Čenda se dle svých slov v pozici vůbec nevyznal.

Na postup to máme v půlce sezony sedm bodů, což není tak málo. Na medaili čtyři body, což je méně. Pojďme zbývající partie vyhrát a uvidíme, na co to bude stačit.

Vítek Moravec

 

6. kolo, 12.01.2020, Dobrovice

Šachklub města Dobrovice B   ŠK Český Brod A
Eliáš Jakub H Z 1934 0 - 1 2215 Moravec Vít Z
Szeko Ludovit C Z 2035 0 - 1 2009 Čermák Jan Z
Chmelík Ladislav K Z 1755 1 - 0 1980 Koudelka Ivan K Z
Paldus Jan H 1763 1 - 0 1839 Urban Miroslav Z ZK
Dubnička Augustín Z 1799 0 - 1 1745 Šedivý Ondřej Z
Suchý František 1784 ½ - ½ 1775 Chybný Zdeněk Z
Šoltys Roman ZK 1633 ½ - ½ 1742 Eisner Oldřich
Niko Viliam 1427 0 - 1 1604 Pecka Jan H
  3 - 5  

 

Ondrova nesmrtelná

Vít Moravec využil málo důrazné hry soupeře a získal na něj tlak, čehož mohl využít.

Eliáš-Moravec po 29.axb5
diagram

Černý na tahu. Řešení.

Stalo se 29...bxa5 30.Va8+ Kh7 31.Db1 a napodruhé již Vítek neminul.

diagram

Černý na tahu. Řešení.

Jan Čermák v zahájení získal dámu za věž a figuru a po dlouhém manévrování uplatnil svou převahu k výhře v 62. tahu.

Ivan Koudelka v koncovce dopustil oslabení 7. řady a bílých polí, což ho stálo pěšce. Při jeho uplatňování si protivník počínal přesvědčivě.

Miroslav Urban ve správný okamžik otevřel centrum a poté mohl soupeře pozičně udusit.

Urban-Paldus po 17...f7-f5
diagram

Bílý na tahu utáhne šrouby. Řešení.

Místo toho se však bílý bohužel vzhlédl v útoku na krále. Za tím účelem obětoval střelce, po dalších zápletkách se ale ukázalo, že útok skončil a s figurou méně šlo o ztracený boj.

Ondřej Šedivý s předvojem držel mírnou výhodu a nebylo jasné, zda by stačila k výhře. Vtom však soupeř zahrál zcela nešťastný tah.

Dubnička-Šedivý po 23.Jg1-e2??
diagram

Ondra nelítostně trestal. 23...Jce5+!! 24.dxe5 Jxe5+ 25.Kd4 Vc4+ 0-1 (26.Jxc4 Vxc4#) Spatřuji v tom zvláštní kouzlo - po zdánlivě normálním tahu v podstatě náhodný mat uprostřed šachovnice, přitom po obětech dvou figur matí poslední dvě černé figury. Nebál bych se to označit za Ondrovu nesmrtelnou (kombinaci, když ne partii).

Zdeněk Chybný a Oldřich Eisner nedlouho po začátku svých partií připsali po půlbodu. Partie po krátkém průběhu nevybočily z rovnováhy.

Jan Pecka se v královském gambitu zorientoval lépe než jeho protivník, vytvořil tlak po f sloupci. Díky tomu získal pěšce a přechod do vyhrané věžovky, načež soupeř vzdal.

Celkově dobrá výhra, jen tak dál!

Jan Fiala

 

7. kolo, 26.01.2020, Týnec n. S.

ŠK Český Brod A TJ JAWA Brodce B
Moravec Vít Z 2215 1 - 0 1962 Vávra Jan H Z
Čermák Jan Z 2009 0 - 1 2004 Steiner Juraj H
Fiala Jan Z 1920 1 - 0 1821 Procházka Jaroslav V
Urban Miroslav Z ZK 1839 0 - 1 1400 Svoboda Jan
Šedivý Ondřej Z 1745 0 - 1 1690 Feierfeil Jiří
Chybný Zdeněk Z 1775 ½ - ½ 1757 Jukl Karel K
Pecka Jan H 1604 ½ - ½ 1428 Tománek Karel
Brandejský Vít 1565 0 - 1 1458 Dudková Josefína
3 - 5

 

fotka

čelem zleva Ondřej Šedivý, Zdeněk Chybný, Jan Pecka, Vít Brandejský

 

fotka

čelem zleva Miroslav Urban, Vít Moravec

 

fotka

 

fotka

 

8. kolo, 09.02.2020, Kolín Sendražice

TJ Sokol Sendražice A   ŠK Český Brod A
Běloušek Michal H Z 1990 ½ - ½ 2222 Moravec Vít Z
Groh Jiří H Z 2005 ½ - ½ 1964 Koudelka Ivan K Z
Novák Jiří Z ZK 1970 ½ - ½ 1927 Fiala Jan Z
Seifert Milan Z 1933 ½ - ½ 1809 Urban Miroslav Z ZK
Poborský Josef H Z 1831 ½ - ½ 1775 Chybný Zdeněk Z
Březina Jindřich Z 1758 ½ - ½ 1739 Eisner Oldřich
Uhlíř Václav K 1781 ½ - ½ 1611 Pecka Jan H
Křepelka Petr 1603 1 - 0 1552 Brandejský Vít
  -  

 

"Měl jsem bojovat"

Miroslav Urban nesehrál zahájení nejpřesněji - proti pircce si nechal vyměnit černopolného střelce. Domovník musí mít protidomovníka, glosoval Vítek na tiskovce u Černohlávků. Brzy po zahájení protivník přijal nabízenou remízu, což byl pro nás spíše zisk.

Vít Brandejský přehlédl ztrátu kvality a ani přes následnou snahu se mu nepodařilo zabránit porážce.

Vít Moravec nevytvořil na soupeře tlak ani hrozby, ten v partii ani nechyboval a v koncovce nakonec skončila partie věčným šachem. Protivník při pozápasové analýze zmínil, že našemu borci přerušil sérii. Vítek však stále může pomýšlet na rekord v počtu bodů za sezónu a pak - když to v pozici není, nemá smysl to tlačit na výhru.

Ivan Koudelka rozehrál originální pozici, s dámou na h6 bránil soupeřovi v rošádě a když dopředu poslal i věž, říkal jsem si, že v pozici něco musí být.

Koudelka-Groh po 28...Ke8-d7
diagram

Mělo přijít 29.Je4!! a bílý získá kvalitu, za černého je nejlepší cosi jako 29...Df5 30.Jxf6+ Dxf6. Zápletky po 29...Dxe2 jsou za partií nespočítatelné, je třeba je odhadnout jako výhodné pro bílého, což potvrzuje počítač. Např. 30.Jxf6+ exf6?? (ještě nejlepší je uhnout králem a smířit se s materiálem méně a pokračujícím útokem bílého, např. 30...Kc7 31.Vxc8+ Kxc8 32.Dxf8+ Kb7 33.Dxf7+ atd.) 31.Df7+/g7+!! Kd6 32.Dxf8+ Kd5 33.Dd8+ s dalším Vxc8 +- černý král brání tahu De5 a věčnému šachu. Pointou je, že bílý pomocí šachu nebo přes Dxf6 zabrání věčnému šachu soupeře - při správné hře bílého jej černý nedokáže vynutit. Pomocí kombinace hrozeb matu a přechodu do koncovky bílý vyhraje.

To se nestalo a o několik tahů později se partie zapůlila ve výhodnější pozici pro bílého.

Ve své partii jsem po několika slabších tazích soupeře přešel do výhodné koncovky, kvůli nedostatku času jsem však měl problémy s uplatněním výhody. Několik tahů jsem zahrál na vteřině a nakonec po překvapivém tahu raději přijal remízu z obavy, že to neutahám.

Novák-Fiala po 34.Ve2-e4
diagram

½?!. V pozápasové analýze jsme uvažovali 34...Vxf3 35.Sd2 Vxf2 36.Sxd3 Vxa2.

Oldřich Eisner po dlouhém manévrování remizoval a opět se zdálo, že pozice byla výhodnější pro něj díky pěšcovému řetězci h2-d6.

Zdeněk Chybný remizoval po dlouhém boji. Partii jsem však nesledoval a zápis končí 20. tahem, protože dále se to sendražickému přepisovači rozluštit nepodařilo. Každopádně i v poslední písemně doložené pozici stál náš hráč lépe.

Jan Pecka čelil orangutanovi a vyšel z něj se stísněnou pozicí. Soupeř pak mohl vypustit dalšího orangutana.

Uhlíř-Pecka po 19...Jd6xb7
diagram

Bílý na tahu zahraje opičku. Řešení.

V dalším průběhu po oboustranných nepřesnostech nakonec partie dospěla do jezdcové koncovky, která skončila remízou, za kterou náš hráč může být rád. Nedlouho před koncem měl totiž soupeř na dosah skrytou výhru.

Uhlíř-Pecka po 64...Jd7-e5
diagram

Počítač ukazuje 65.d4!! s pointou 65...Jxc4 66.Jxh6 s plánem d4-d5, Jh6-f5-d6. Černý přitom nesmí přejít do pěšcovky, odhadem jsou všechny prohrané, např. 65...Jg6 66.d5 Je5?? 67.Jxe5 dxe5 68.h4!! +-.

Škoda, body byly na dosah. Jak řekl Salo Flohr - "Měl jsem bojovat".

Jan Fiala

Článek Břetislava Hlavicy na sendražických stránkách

 

fotka

čelem zleva Vít Moravec, Ivan Koudelka, Miroslav Urban

 

fotka

čelem zleva Zdeněk Chybný, Oldřich Eisner, Jan Pecka, Vít Brandejský

 

fotka

 

9. kolo, 23.02.2020, Český Brod

ŠK Český Brod A   ŠK Spartak Čelákovice A
Čermák Jan Z 2010 1 - 0 1979 Horký Pavel K Z
Koudelka Ivan K Z 1964 ½ - ½ 1931 Tichý Petr Z ZK
Urban Miroslav Z ZK 1809 0 - 1 1970 Kříž Pavel H Z
Šedivý Ondřej Z 1745 ½ - ½ 1888 Kopecký Petr Z
Chybný Zdeněk Z 1775 ½ - ½ 1737 Sedlatý Martin Z
Eisner Oldřich 1739 ½ - ½ 1542 Janda Lukáš
Pecka Jan H 1611 ½ - ½ 1688 Šimek Václav
Vomáčka Miroslav 1367 0 - 1 1593 Drábek Miroslav
  -  

 

Brod A – Čelákovice A

Soupeř pana Eisnera brzy po zahájení zatáhl hrubku.

diagram

S 7.d3?? a po 7…Da5 lacině ztratil figuru. Když pak stojíte na prohru s materiálem míň, tak jít do toho ostře a snažit se vytvářet nějaké hrozby na krále, je dobrý recept. To se bílému celkem povedlo.

diagram

Přišlo 18.f5 Sxf5!?, což se sice dá hrát, ale černý si oslabuje kryt před králem, z praktického hlediska bylo asi lepší Sd5 i Sc4. Náš borec pak pravděpodobně ztrácel čas a v pozici na diagramu po 23…f5

diagram

stále s figurou více nabídl raději remízu, která byla přijata. Takhle zpětně je samozřejmě škoda, že pan Eisner nepokračoval, protože ty body v konečném zúčtování chyběly, ale je to pochopitelné. Navíc po nějakém 24.Dh4 Dg6 25.Vg5 by se černý musel odhodlat k obětování h7 pika dejme tomu s 25...Dc6 26.Vh5 Je6 (Dg6 je opakování tahů). 0,5-0,5

Ondra Šedivý, když kdysi dávno hrával poloslovanskou, kritizovali jsme jej s Vítkem, že to staví špatně, nyní to konečně rozehrál správně 😊 a černými v pohodě vyrovnal, možná kdyby neinicioval výměny, tak mohl doufat i v lehounké plus. Po výměnách už jasná půl. 1-1

Pan Urban hrál bílými proti urychlenému drakovi, v tomhle zahájení může černý hrozit různými léčkami, pokud bílý nezahraje přesné pořadí tahů. Pojďme se podívat, co se stalo - 1.e4 c5 2.Jf3 g6 3.d4 cxd4 4.Jxd4 Sg7 5.Jc3 Jc6 6.Se3 Jf6 7.Sc4 O-O 8.f3?! (zde je drtivě nejčastějším tahem 8.Sb3) 8...Db6! 9.Dd2? nyní již bílý ztrácí materiál, stále ještě se dalo hrát Sb3, kde by po 9...Jxe4 10.Jd5 Da5 11.c3 Sxd4 12.Sxd4 sice také přišel o pika, ovšem za nějakou kompenzaci.

diagram

Najděte nejlepší pokračování za černého. Řešení. Černý poté v koncovce postupně zvládl uplatnit pika navíc. 1-2

Kapitán Koudelka černými opět vystavil po holandsku. Důležitější moment přišel v pozici na diagramu

diagram

kde černý právě zatáhl pomalejší 9...b6?!, což bílému umožnilo energické 10.e4! a bílý stál zanedlouho mnohem lépe. Lepší bylo například 9...Jbd7, kde má po 10.e4 možnost hrát 10...dxe4 11.dxe4 f4!? - toto přetáhnutí je nyní díky jezdci na d7 umožněno, neboť kryje hrozbu e4-e5. Bílý z výhody nakonec vytěžil pika, jenže náš borec hrál poté velice vynalézavě, postavil mohutného jezdce na d3 a neustále vymýšlel různé hrozby, čímž vynutil opakování tahů. 1,5-2,5

Honzovi Peckovi se zahájení povedlo mnohem lépe a v jednom momentu i mohl zasadit silný úder.

diagram

Bílý na tahu. Řešení. Spočítat předem všechny varianty je samozřejmě obtížné, bílý by to asi předem musel vytušit intuitivně. e5 se tedy nestalo a později měl naopak černý k dispozici silný úder.

diagram

Černý na tahu. Řešení. To se také nestalo a soupeři se po chvíli ve vyrovnané pozici shodli na remíze. 2-3

Velice blízko výhře byl pan Chybný, když mu nejprve soupeř daroval pika.

diagram

s 16...Jxe5?, kde přišlo jednoduché 17.Jxe5 dxe5 18.Sxb6. Postupně se poměnil materiál a náš borec získal úplně vyhranou koncovku.

diagram

Bílý na tahu si to v pozici na diagramu mohl značně zjednodušit. Řešení. Bílý toho nevyužil a zanedlouho naopak zatáhl hrubku.

diagram

Přišlo 51.Jc4?? a po 51...Sxc4 52.Kxc4 h5 je pěšcovka remis, protože bílý král neprojde. 2,5-3,5

Pan Vomáčka stál černými většinu partie hůře, ale před časovou kontrolou to bylo zajímavé (pokud je tedy partie v pgn-ku správně přepsána...). Právě přišla hrubka bílého s 40.Dc2-Dc6??.

diagram

A náš borec mohl po 40...Dxe3 matit. Přišlo 40...Kh6?? 41.Je6 Vb6 De8?? a nyní

diagram

Černý na tahu opět mohl otočit průběh partie. Řešení. To se také nestalo a bílý brzy získal vyhranou koncovku. Ke konci partie ovšem černý získal zajímavou remízovou možnost, kterou objevil pan Chybný, a bílý by se ještě musel snažit.

diagram

Nejsem si přesně jistý postavením černého krále (postavení dávám z hlavy, neboť pgn-ko končí 42. tahem, nejspíš kvůli čitelnosti :-) ), ale to by nemělo hrát takovou roli. Pozice je objektivně prohraná, ale černý měl určitě vyzkoušet 1...Sb4 2.Kg2 Vb2 a nyní kdyby přišlo 3.Kxg3? Sd6 4.Vxd6 Vxb7 tak věžovka je dle nalimova remis. Pokud by chtěl bílý hrát na výhru musel by sáhnout k 3.Kh3! a po 3...g2 zahrát ještě pár přesných tahů. Ani toto se nestalo a bílý brzy vyhrál. 2,5-4,5

V sobotu před zápasem plnili v televizi Kluci v akci, jakožto Ježíškova vnoučata, přání v domově seniorů na Olomoucku. Senioři z Českobrodké Anny taktéž posílají svá přání, a co si přáli tentokrát? No především, aby v nadcházejícím zápase nastoupil miláček davů, seniorů a hlavně seniorek Čenda Čermák.

Samozřejmě jsem nezklamal a nastoupil – na jedničce proti Pavlu Horkému, který se mi černými v sicilské dvakrát pokusil vyměnit střelce za jezdce, poprvé to bylo ok, podruhé ho to stálo minimálně pika.

diagram

Chamtivě jsem sežral pika s 18.Dxd6?!, i proto, že jsem Horkého považoval za originálního a vynalézavého hráče, takže jsem mentálně cílil spíš vyměnit dámy a jít do koncovky, což se zanedlouho i stalo. Vzhledem k oslabenému královskému krytu však bylo mnohem důraznější 18.h4 anebo nejdříve 18.Sxe5 Sxe5 a až nyní 19.h4.

diagram

Když se podíváte na tento diagram, tak v koncovce jsem stále měl drobnou výhodu, ale subjektivně jsem moc spokojený nebyl – černý má dvojici střelců, a kdyby nějak postupoval na královském křídle a snažil se mi lehkými figurami napadat mé piky, tak by to podle mě vůbec nebylo snadné. Černý nakonec nějaké vážné problémy nepředložil a bílý časem získal i další materiál.

diagram

Bílý na tahu. Řešení. A to si troufám říci, že už je bílý při perfektní hře vyhraný.

diagram

A ještě poslední zajímavý moment, o který bych se rád podělil. V pozici na diagramu šlo jen o to, jaký postup bílý zvolí. Já zvolil přechod do nestejnopolné střelcovky s 52.Jd5!? Sb3 s myšlenkou 53.Sf6 a po 53…Sxd5 54.Sxd8 jsem zvládl střelcovku dovést do vítězného konce. Konečné skóre tedy 3,5-4,5.

Jan Čermák

 

Soutěž skončila předčasně po 9 kolech.

Konečné pořadí

P Družstvo HS Z + = - B Sk V
1 TJ Bohemia Poděbrady A 9 8 0 1 24 42.5 26
2 Šachklub města Dobrovice A 9 7 1 1 22 46.0 32
3 TJ JAWA Brodce B 9 7 0 2 21 45.0 35
4 ŠS Kostelec n.Č.lesy B 9 5 2 2 17 42.0 29
5 TJ Sokol Sendražice A 9 4 3 2 15 40.5 19
6 Sokol Kolín B 9 4 2 3 14 39.5 23
7 ŠK Český Brod A 9 3 2 4 11 39.5 25
8 Joly Lysá nad Labem E 10 3 1 6 10 37.0 22
9 KŠ Říčany 1925 E 9 3 1 5 10 33.0 21
10 Šachklub města Dobrovice B 9 3 0 6 9 32.5 24
11 ŠK Spartak Čelákovice A 9 2 0 7 6 31.0 17
12 Joly Lysá nad Labem F 10 0 0 10 0 11.5 5

 

Pořadí Název družstva 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.
1. TJ Bohemia Poděbrady A
2. Šachklub města Dobrovice A 4 6 5
3. TJ JAWA Brodce B 5 6 5 5 6
4. ŠS Kostelec n.Č.lesy B 4 5 4 2 8
5. TJ Sokol Sendražice A 4 4 4 7
6. Sokol Kolín B 3 4 4 5 5 7
7. ŠK Český Brod A 3 4 4 5
8. Joly Lysá nad Labem E 4 2 3 5 6 1
9. KŠ Říčany 1925 E 3 4 3
10. Šachklub města Dobrovice B 2 6 3 3 2 6
11. ŠK Spartak Čelákovice A 3 3 7
12. Joly Lysá nad Labem F ½ 2 0 1 1 ½ ½ 2

 

Šach. Jméno hráče Typ N ELO F ELO 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. Body %
1. Horák Martin H Z 2300 2324 1 1 2 100%
2. Moravec Vít Z 2198 2222 1 1 1 1 1 1 1 ½ 94%
3. Čermák Jan Z 2016 2010 ½ 1 ½ ½ ½ 1 0 1 5 63%
4. Koudelka Ivan K Z 1988 1964 ½ ½ 0 0 1 0 ½ ½ 3 38%
5. Fiala Jan Z 1929 1927 1 ½ 75%
6. Urban Miroslav Z ZK 1860 1809 ½ 1 0 1 1 0 0 ½ 0 4 44%
7. Šedivý Ondřej Z 1798 1745 ½ ½ 1 1 0 ½ 58%
8. Chybný Zdeněk Z 1781 1775 ½ 0 ½ ½ 1 ½ ½ ½ ½ 50%
9. Slavík Petr H 1778 1723 0
10. Eisner Oldřich 1720 1739 0 ½ 0 0 1 ½ ½ ½ 3 38%
11. Pecka Jan H 1584 1611 0 1 1 0 1 ½ ½ ½ 56%
12. Bednařík Radovan 1696 1593 0
13. Brandejský Vít 1576 1552 0 0 0 0%
14. Záběhlický Jiří 1491 1445 0
15. Vomáčka Miroslav 1367 0 1 0 1 50%
16. Vorlíčková Dana 1340 0 0
17. Ježek Stanislav 1295 0 0
18. Čihák Jiří 1284 0 0
19. Boháč Jaroslav 1255 0 0
20. Štěpánek Vít 1086 0 0
4 4 5 3 0 0 39½ 55%

 

ŠK Český Brod