Přebory oddílu

výsledky

Rozhovor s vítězem Vítem Moravcem

po turnaji

 

Jak jsi spokojen se svým výsledkem?

Jsem spokojen.

 

(smích) To bylo velmi stručné. (smích)

Ano.

 

Co to je za rozhovor? Tak na co bych se zeptal…

…jak jsi spokojen…

 

Tak vidím, že máš plný počet bodů. Stál jsi v nějaké partii podezřele? Vypadalo to někde na remízu nebo prohru?

Připrohraně jsem stál s panem Urbanem, tam jsem to ale kompenzoval v časovce soupeřovým nedostatkem nikotinu, takže asi spíš rovnováha. S panem Koudelkou se mi moc nepovedlo zahájení, ale tam snad nic moc nebylo. No jinak si nevzpomínám. Asi to bylo dobrý všechno.

 

Tak co říkáš výkonům ostatních účastníků? Například Ondřej Šedivý vyloženě propadl, Martin Horák hrál nad svoje možnosti.

Tak zaujaly mě výkony mladíků myslím, že se v tak silném turnaji rozhodně neztratili. I nově příchovší Jan Čermák prokázal svoje kvality. Myslím, že letošní přebor byl hezkým turnajem, který zaujal i širší šachovou veřejnost. Bylo hezké, že se tam našly všechny vrstvy výkonnosti, každý si zahrál kvalitní partie – jak partie kde dostal strašně na čumák, tak i partie kde hrozně lehce vyhrál. O Mírovi Chaloupkovi bych nechtěl mluvit, usilovně trénuje a tak bych ho nechtěl rozhněvat…

 

Ale u Miroslava Chaloupky se musíme zastavit. Myslíš, že by příští rok neměl hrát vůbec?

Myslím, že by naopak měl hrát, protože jinak půjde do hrobu s tím, že neuhrál nikdy ani bod v přeboru oddílu.

 

Co říkáš velkému množství nedohraných partií? Mělo by být více náhradních termínů?

Myslím, že každý musí začít u sebe. Tak třeba Jan Fiala měl letos hodně dohrávek.

 

Co říkáš námitkám, že nejsi přeborník oddílu, protože jsi registrovaný v Kutné Hoře?

Toto říkají závistiví jedinci, kteří nezískali takový počet bodů jako já. Za všechny bych jmenoval například pana Miroslava Urbana nebo Jana Fialu.

 

Máš radost z tvého poháru a budeš ho chtít obhájit a získat na dobro?

Pohár ze mě má radost a rozhodně se pokusím získat ho do svého držení na dobro, ovšem už před opětovným získáním tohoto poháru jsem avizoval, že v případě, že ho získám čtyřikrát, tak si ho nenechám. Nenechám si ho na základě těch čtyřech vítězství, ale nechám si ho pouze na základě toho, že budu furt vyhrávat dokola. Jakmile nevyhraju, tak pohár postoupím dál.

 

A budeš hrát i příští roky? Přecejen všechny porážet a drtit, to tě nemuže bavit.

Baví mě to, hodně. To se neomrzí. Takže určitě budu hrát, pokud zdraví vydrží, přeci jenom už nejsem nejmladší. Hraju toho poslední dobou hodně. A málo trénuju, co se týče fyzické stránky.

 

A zaujal tě konkrétně nějaký zvláštní výkon, nějaký zvláštní účastník přeboru oddílu?

Tak hodně zvláštní účastník je určitě Čenda. To je takovej zvláštní účastník. Jinak výsledkově, no Ondra určitě, ten vyloženě zklamal. Já ho vždycky tipuju na vysoko, ale letos… Jinak myslím si, že všichni hráli zhruba na své možnosti., každý si přišel na své. Nechci nikoho vyzdvihovat…

 

Která partie se ti nejvíce povedla, případně která partie tě zaujala z ostatních hráčů?

Moc si to už upřímně nepamatuju, hrozně mi to splývá s minulými ročníky. Celkově ale myslím, že není dobré pohlížet na mé partie jako na jednotlivé kusy, bral bych je jako celek, který se docela povedl.

 

Díky za rozhovor. Jan Fiala

 

ŠK Český Brod